Ponedjeljak, 15 Svibanj 2017 17:45

Predstavljen program SDP-a za grad Požegu

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Naš grad mora ostati Požega otvorenog duha, grad vedrih ljudi koji čuva svoju povijest i tradiciju, gradi sadašnjost i ulaže u bolju budućnost - rekao je kandidat za gradonačelnika Grada Požege ispred SDP-a, g. Zdravko Ronko, danas na predstavljanju svog programa koji je započeo točno u podne.

SDP ronko 2

Vjerujući u svoj tim i ljude koji su s njim stvarali ovaj program dodao je:
Ukoliko dobijemo povjerenje, nas troje, kao izvršna vlast, svaki kandidat ima svoj posao, za koji je plaćen. Što znači, da ćemo upravljati gradom i ne biti trošak gradskog proračuna. Ako se dobro organiziramo i posložimo, grad će funkcionirati kao švicarski sat, a to smo dobro znate i sami dokazali i u prethodnim mandatima. A tih cca 4,0 milijuna kuna ušteđenih na plaćama, koje je ova garnitura proteklog mandata znat ćemo uložiti u bolji i kvalitetniji život našeg grada. Mi nećemo imati svog Pilona, brojni gradovi nemaju svoga Pilona a ta ušteđena sredstva ostat će u gradskom proračunu za brojne investicije koje trebaju ovom gradu. U proteklom mandatu ova garnitura za projekte je povukla iz Europskih fondova 0 kuna - zaključuje Ronko, koji planira za sve veće i strateške investicije koristiti EU fondove i sredstva Ministarstava RH, a ne sredstva iz proračuna ili ne daj Bože, sredstva iz kredita koja mogu samo opteretiti gradski proračun na dugo vremena.

Predstavljanju programa nazočili su svi kandidati s liste SDP-a za grad Požegu, koji su iznijeli pojedinačni dio svog prijedloga programa, a nositelj liste Zdravko Ronko je zaključio sljedećom porukom: - I na kraju objedinjujući ulogu gradonačelnika i zastupnika u Saboru RH, oduprijeti ću se uvođenju poreza na nekretnine, ma i za svaku lipu većeg poreza od sadašnje komunalne naknade.sdp ronko 1