Ponedjeljak, 15 Svibanj 2017 16:44

Kandidat za načelnika Dalibor Bardač: Nakon dvije godine stojimo pred vama čistog obraza

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PREDIZBORNI SKUP KOALICIJE STRANAKA HDZ-HSS-HSU ZA OPĆINU ČAGLIN -

ČAGLIN – HDZ i koalicijski partneri na predstojećim lokalnim izborima za općinu Čaglin, HSS kao višegodišnji partner i HSU kao novi partner, predstavili su svojim članovima i simpatizerima općine Čaglin u prostorijama NK Omladinac Čaglin, na predizbornom skupu svoj program i kandidate za načelnika, zamjenika i općinsko vijeće. Kandidat za načelnika je Dalibor Bardač, njegovog zamjenika Tomislav Briš, a na listi za članove Općinskog vijeća su Ivan Demše, Branko Plavi, Vera Gavran, Željko Šutić, Drago Puklavac, Slađana Švajda, Mara Šimić, Ivan Radičević, Milka Bjelajac, Zvjezdana Vidmar i Željko Krip.

Dalibor Bardač na dužnost načelnika općine Čaglin stupio je u ožujku 2015. godine i u kratkom razdoblju ostvario je rezultate koji su mnogima nedostižni u punom mandatu. S punim pravom Bardač ide na novi četverogodišnji mandat koji je gotovo izvjestan jer je samo jedan protukandidat koji ne može polučiti rezultate za prvog čelnika u toj općini.

- Nakon dvije godine stojimo pred vama čistog obraza, rekao je načelnik općine Dalibor Bardač. Prohtjeva je bilo mnogo, ideja i prijedloga, no racionalno upravljanje zahtijevalo je i da se odrede prioriteti. Zatekli smo brojne probleme, iako nije bilo dubioza, bilo je krivih smjerova, problema s projektnom dokumentacijom i projektima u natječajima. Posložili smo to, i kako nisam pesimista, siguran sam kako će ova općina, za koju mnogi neutemeljeno tvrde kako smo najsiromašniji u Hrvatskoj, uskoro prosperirati.

Razlozi su za ovu tvrdnju brojni, jer u samo dvije godine završili smo brojne započete projekte poput višegodišnjeg projekta Sportske dvorane koja je evo, stavljena u funkciju te brojnih infrastrukturnih radova - naglasio je Bardač.

Svježa i kreativna vladajuća garnitura u općini Čaglin, nije mirovala ni kada su sredstva državnog proračuna u pitanju pa su preko 500 tisuća kuna dobili za radove na dječjem vrtiću koji je nukleus budućnosti ovog područja, a jednaki uspjeh ostvaren je i na planu energetske učinkovitosti obiteljskih kuća te uređenju nerazvrstanih cesta koje su iznimno važne lokalnim poljoprivrednicima.

- S tri djelatnika odrađujemo veliki posao u općini koja nema kreditnih zaduženja, preporod je doživjela i naša osnovna škola te pripadajuće područne škole. Naša djeca i naši ljudi imaju pravo na jednake mogućnosti kao i građani ostalih sredina u Hrvatskoj i na tome ćemo ustrajati. Niti jedan projekt za nas nije nevažan, niti jedna kuna nije nepotrebna. Odvodnja, ceste, nastavak radova na vrtiću, izgradnja ambulante, uređenje mjesnih domova i briga o gospodarskom razvoju bit će prioritet i u budućem punom, četverogodišnjem mandatu. Stoga vas pozivam da izađete na izbore i podržite mene, kao načelnika općine ali i naše kandidate na listi za općinsko vijeće – dodaje Bardač.

Dokazana je suradnja i sinergija HDZ-a i HSS-a u općini Čaglin koja se i dalje nastavlja, a za koju se može reći kako je bila uspješna. - Svima nama su poznati jedinstveni, zajedničkim interesi, ali nema puno zajedništva. I tu leži osnova problema stanja u današnjoj Hrvatskoj. Ono što je u našoj županiji prisutno ipak je ta sinergija između HDZ-a i HSS-a gdje zajednički pokušavamo stvarati dobrobit i stabilnost za sve, za cijelu zajednicu. U takvoj opciji mi danas imamo Županiju koja je uređena i stabilna, redovno ispunjava svoje obaveze, prati opcije daljnjeg razvoja kroz ponuđene natječaje i priprema projekte prema zajednički dogovorenim prioritetima. Kada je riječ o Čaglinu, razne su i nerijetko neozbiljne politike dovele do stanja u kojem je ovo područje danas. Dvije su stvari ključne na kojima ćemo raditi u budućem razdoblju, a to su ceste i nova ambulanta. - Trenutno se nude brojne političke opcije, posebice nezavisne liste, no moram istaknuti – tu se zapravo radi o ljudima koji žele osobnu afirmaciju bez pravog programa jer u njihovom programu je samo ono što treba odraditi ali ne i kako. To su osobe koje žele dva - tri mandata za trgovanja, ali nikada neće ništa napraviti u smislu napredovanja zajednice. Mi imamo znanje i iskustvo, nismo čarobnjaci da stvaramo čuda, ali činjenica je da možemo napraviti najviše za ovaj kraj, za ovu županiju i stoga- vjera u Boga i hrvatska sloga! – naglasio je Željko Jakopović, kandidat za zamjenika požeško-slavonskog župana i člana za Općinsko vijeće na kojoj je drugi na listi.

Svojom nazočnošću, čaglinske kolege podržali su načelnik općine Kaptol Mile Pavičić i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, a prigodnim riječima okupljenima su se obratili i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te predsjednik ŽO HDZ požeško-slavonske županije i saborski zastupnik Franjo Lucić koji su i ovom prilikom naglasili važnost zajedništva te izlaska na izbore 21. svibnja, uz odabir najjače i najuvjerljivije opcije – HDZ-HSS-HSU.