Subota, 13 Svibanj 2017 09:20

Anto Barbarić kandidat za zamjenika gradonačelnice grada Pleternice

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

SAMOZATAJAN ČOVJEK KOJI U MIRU I TIŠINI RADI I STVARA VEĆ DUGI NIZ GODINA, ALI UVIJEK JE BIO TU ZA ZAJEDNICU I ZA PLETERNICU -

Anto Barbarić , vlasnik alatnice “Microplet” iz Pleternice, izabran za najboljeg obrtnika u Hrvatskoj je kandidat za zamjenika gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić. Kada se prošle godine vratio iz Splita, sa dodjele priznanja, ona ga je primila, te kazala kako je sreća neopisiva što najbolji obrtnik dolazi upravo iz Pleternice. - Vi ste jedan samozatajan čovjek koji u miru i tišini radi i stvara već dugi niz godina, ali uvijek ste bili tu za zajednicu i za Grad. Hvala vam za sve i ako smo vam mi kao Grad samo jedan promil pomogli u ostvarenju ovog važnog priznanja tada sam ja presretna - poručila je gradonačelnica.

Kad se njegov obrt našao u nezavidnoj poslovnoj situaciji i kada je morao donijeti odluke koje su ga mogle koštati cjelokupne imovine nije htio davati otkaze nego je zadržao ljude koji su kod njega osiguravali egzistenciju sebi i svojim obiteljima

Anto Barbarić je odlučio još konkretnije raditi za Pleternicu i vrlo rado je prihvatio poziv gradonačelnice Antonije Jozić da bude njen zamjenik zadužen za gospodarstvo. Rado će pomoći gradonačelnici i svoja znanja i iskustva staviti na raspolaganje jer je i grad Pleternica kada je trebalo pomogao i njemu. Prisjećajući se tog vremena Barbarić opisuje kako se njegov obrt našao u nezavidnoj poslovnoj situaciji i da je morao donijeti odluke koje su ga mogle koštati cjelokupne imovine, ali nije htio davati otkaze, već, je zadržao ljude koji su kod njega osiguravali egzistenciju sebi i svojim obiteljima. 

- Kao da je sam Bog poslao tadašnjeg gradonačelnika Lucića koji mi je rekao "imaš zonu dolje, tamo si stvori prostore za rad". Ja sam ga poslušao i da nije bilo Grada koji mi je dao jeftino zemljište, oslobodio me komunalnog doprinosa i ostalih davanja puno bih teže proširio svoj obrt. - kazao je Barbarić.

A da su uvjeti za otvaranje obrta ili poduzeća u Pleternici poticajna Barbarić svjedoči i komentarima njegovih poslovnih partnera koji bi iste takve uvjete i poticaje poželjeli u svojim sredinama diljem Hrvatske.

Izgled grada i standard življenja nam se mijenja svakodnevno na bolje pred našim očima, pa to zato mnogi i ne primijete jer je to kao kad vam dijete odrasta

- Antonija Jozić čini i radi jako mnogo za Pleternicu, svi ovi silni i milijunski projekti u gradu umnogome su i njena zasluga. Izgled grada i standard življenja nam se mijenja svakodnevno na bolje pred našim očima, pa to zato mnogi i ne primijete jer je to kao kad vam dijete odrasta. Njegujete ga, mazite, pazite, odgajate i samo odjednom primijetite ispred sebe odraslu osobu spremnu za samostalan život. Zato želim biti dio njenog tima, možda dosta toga i naučiti od nje, ali prije svega svojim znanjem i iskustvom pomoći svima onima koji se bave ili žele imati svoj obrt ili poduzeće u Pleternici. Želim pomoći stvaranju uvjeta za otvaranje radnih mjesta u gradu. Vjerujem u naš uspjeh, poručuje Anto Barbarić.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska