Petak, 12 Svibanj 2017 15:54

Ronko: „Šokiran sam brutalnim napadom na novinara“

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Priopćenje medijima povodom sukoba gradonačelnika i novinara lokalnog portala svoje priopćenje poslao je predsjednik ŽO SDP Požeško-slavonskog, Zdravko Ronko. - Šokiran sam, iako ne i iznenađen današnjim brutalnim napadom na novinara požeškog 034 portala Mladena Mirkovića.

Ne znam što je u ovome redoslijedu današnjeg zbivanja strašnije- da se gradonačelnik Požege fizički šakama obračunava, da je jednog svog građanina brutalno zabio u zid, zabio mu glavu u zid, dok je istodobno taj građanin i novinar, predstavnik javnosti, a sve se događa na konferenciji za MEDIJE u gradskoj vijećnici i to u povodu dodjeljivanja nagrade najboljoj medicinskoj sestri.

Na dan u kome se dodjeljuje nagrada medicinskoj sestri nažalost se radi fizičkog napada gradonačelnika Vedrana Neferovića za novinara tražila liječnička pomoć. 

Šokantno i sramotno. 

A kad se sjetimo one poslovice „Dobro je dok ne tuku“, evo došlo je do toga, da nas i tuku.

Osuđujemo ovaj brutalni napad i pozivam građane da dignu svoj glas protiv takvog ponašanja ne samo aktualnog gradonačelnika Požege, Vedrana Neferovića, na čije smo ponašanje uzastopno upozoravali i ranije jer oni nije jedini u tom uredu koji pribjegava nasilju najniže vrste, podsjećajući da takva praksa nije strana ni požeško-slavonskom HDZ-u. Vjerujem i nadam se da će policijska istraga biti nepristrana a tu bojazan iskazujem zbog njihovih znanih performansa – stoji u priopćenju koje potpisuje Zdravko Ronko.