Petak, 12 Svibanj 2017 09:53

Ponosan sam na dosadašnje i pun energije za buduće projekte

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

U PRIGODI NOVIH IZBORA ZA GRADONAČELNIKA I GRADSKO VIJEĆE GRADA POŽEGE -

Poštovane građanke i građani,

Požega je vaš i moj dom. Od rođenja do potpune zrelosti ona je uvijek bila grad u kojem sam sanjao i sanjario, ali i grad u kojem sam imao snage, hrabrosti, volje i odgovornosti te snove pretvoriti u zbilju. 

Stoga sam i slobodan podsjetiti na neke svoje projekte za koje smo izradili projektnu dokumentaciju, ishodili dozvole, kandidirali ih, osigurali sredstva, dovršili - ili upravo čekaju da ih dovršimo, odnosno projekte koje smo izlobirali: od kuzni pilnovog Vatrogasnog doma, Glazbene škole, Gradske knjižnice i čitaonice, Gradskog muzeja, Gradskog kazališta, Sportske dvorane, zgrade Veleučilišta, Stare svilane, Kolodvorske zgrade i okoliša, izgradnje i rekonstrukcije cesta i gradskih žila kucavica – Orljavske, Matice Hrvatske, Sokolove i preko Vrhovaca do Kapele, Sv. Roka, Zagrebačke, Industrijske, Cirakijeve, Vukovarske, Njemačke, Dubrovačke, Primorske, Priorljavske i inih drugih ulica Grada kao i svih šest jedino postojećih rotora, treba ih još, šetnica i pješačkih mostova, stotine parkirališnih mjesta i 30-tak kilometara javne rasvjete, obnovljenih fasada i pročelja, Židovskog groblja i novog groblja Krista Kralja, osposobljenih novih izvora pitke vode i 99%-tne snabdjevenosti građana pitkom vodom, centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda s 98%-tnim priključenjem na odvodnju i uspostavljenoj kvalitetnoj skrbi o otpadu, riješili stambena pitanja svih HRVI, potpore poduzetnicima i poljoprivrednicima. Podsjećam i na uvođenje Gradskog prijevoza, na lobiranje za obnovu željezničkih pruga Požega – Velika i Pleternica – Čaglin ili pak lobiranje za opstanak naše vojarne i proširenje Središta za obuku i na doktrinu logistike, te osnivanje dočasničke škole, četrdeset milijunskog ulaganja u Požešku bolnicu i tridesetak što obnovljenih, a što novih spomenika naše kulturne i sakralne baštine od Kužnog pila, sv. Ivana Nepomuka, Imaculate pa do Tesle, Sare, Andrije Štampara i Matka Peića. Podsjećam i kako smo prvi u RH uveli prijem i darivanje novorođenih sugrađana, Valentinovsko slavlje za 50 godina braka i toplinu druženja onih koji nemaju svog bračnog druga. Isto tako svojim odnosom i skrbi za djecu među prvima smo dobili priznanje - Grad prijatelj djece, a posebno sam ponosan na svoju uvijek iskazivanu blizinu siromašnima, bolesnima i onima u potrebi, na dječji smijeh i drhtavi ali radostan stisak ruke naših starijih sugrađana jer svi oni čine mozaik našeg Grada, mozaik ljubavi, života i stvaranja.

Poštovane građanke i građani,

Ovo su samo neka podsjećanja ispunjena ponosom, a planove za naredno razdoblje prezentirat ćemo u našoj knjižici koja će vam biti dostavljena na kućne adrese, u sljedećem broju ovog lista, na stranicama portala i u ostalim medijima.

U nedjelju 21.svibnja izlazimo na izbore. Vjerujem da nam je izbor isti, da smo na istom putu – želimo Požegu u kojoj će se živjeti bolje !

Idemo zajedno i na izbornom listiću zaokružimo: za gradonačelnika broj 6 i za izuzetno važno gradsko vijeće, također broj 6.

Zdravko Ronko,
kandidat za gradonačelnika