Utorak, 09 Svibanj 2017 19:13

Kandidat za požeško-slavonskog župana Željko Samardžija, a njegove zamjenike Ljerka Švajghart i Bruno Horvat

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

PREDSTAVLJENI KANDIDATI SDP-a ZA ŽUPANA, NJEGOVE ZAMJENIKE I SKUPŠTINU POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA - Županijski odbor SDP-a Požeško-slavonske županije predstavio je u Hotelu Grgin Dol svoje kandidate za Požeško-slavonsku županiju, župana, njegove zamjenike i kandidate za vijećnike Županijske skupštine. Kandidate je predstavio nositelj liste i kandidat za župana Željko Samardžija. - Naša lista je spoj mladosti i iskustva sastavljena od branitelja, poljoprivrednika, poduzetnika, obrtnika, djelatnika u državnim službama, zdravstvu do znanstvenika. Posebno mi je drago da imamo i veći broj žena od zahtjevane kvote što bi i u budućnosti morao ostati stalni standard – rekao je Samardžija i poimence predstavio sve kandidate za Skupštinu koja broji 35 vijećnika, te njihove kratke biografije.

Željko Samardžija, dipl ing sigurnosti i brigadir Oružanih snaga u mirovini, član SDP-a, ima stručno, ratno, radno i diplomatsko znanje, volju, iskustvo i hrabrost da odradi posao potreban za napredak naše županije. Zapovjednik u ratu, nositelj promjena Hrvatske vojske i Ministarstva obrane prema NATO standardima, a od 2005. do 2009. godine prezentira Republiku Hrvatsku kao vojni izaslanik u Londonu i Dublinu.

Ljerka Švajghart, diplomirana medicinska sestra s dvadeset godina radnog iskustava u bolničkom sustavu. Pomoćnica ravnatelja u Županijskoj bolnici Požega, Podružnica Gradska bolnica Pakrac i bolnica hrvatskih branitelja. Od 2015. Koordinatorica za pružanje zdravstvene zaštite za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji u Požeško slavonskoj županiji. Udana, majka četvero dijece. Njeno postavljanje za kandidata za zamjenika župana samo je jedan od pokazatelja SDP-eove brige za Pakrac i Lipik.

Bruno Horvat, radi kao Koordinator za razvoj prodajne mreže u regiji istok u Hrvatskoj Lutriji. Dugogodišnji volonter u sportskim udrugama Požeštine i Predsjednik gimnastičkog društva Sokol. Veliko iskustvo i rezultate pokazao kao predsjednik, direktor i zamjenik predsjednika Turističke zajednice Grada Požege i Županije.

Zdravko Ronko, gradonačelnik u nekoliko mandata, župan, zastupnik u Saboru RH.

Marijan Cesarik, doktor znanosti, primarijus, pročelnik službe za neurologiju, psihijatriju i kliničku psihologiju OŽB Požega, zamjenik ministra zdravlja 2012-2016.

Vicko Njavro, diplomirani inženjer šumarstva, umirovljenik, županijski vijećnik, kandidat za župana SDP-HSU 2013, zamjenik predsjednice Nadzornog odbora Hrvatskih šuma 2012. do 2014. i predsjednik Revizorskog odbora Hrvatskih šuma.

Marica Šutalo Maksimović, diplomirana ekonomistica, Voditeljica Područne službe Požega u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, udana majka dvoje djece i članica gradskog i županijskog foruma žena SDP-a.

Gojko Nenadović, inženjer zaštite na radu, umirovljenik. Fokus djelovanja su mu prava, zaštita i pomoć pripadnicima srpske i drugih manjina.

Slavko Rich, već 35 godina poduzetnik koji ima turističku agenciju i prijevoz putnika. Bio je predsjednik Udruženja obrtnika Požega i predsjednik Ceha za prijevoz putnika Obrtničke komore za Republiku Hrvatsku.

Anita Kramberger Matoković, prvostupnica socijalnog rada, vijećnica u Županijskoj skupštini u tri mandata, članica Županijskog odbora SDP-a, članica Predsjedništva županijskog odbora SDP-a od 2010.

Zdravko Kolundžić, docent na odsjeku za logopediju Sveučilišta u Zagrebu, doktor znanosti i autor pedesetak znanstvenih i stručnih radova, radi u županijskoj bolnici.

Zoran Krejči, sudionik Domovinskog rata 1991., sudjelovao u Bljesku i Oluji. Radi u Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. U Zadnja dva mandata Predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca i kandidat za gradonačelnika Grada Pakraca.

Mijo Straga, sudionik Domovinskog rata 1991., poduzetnik od 1992., a od 2003. Vlasnik Doma za starije i nemoćne osobe „Anđelak“.

Sandra Pavić, diplomirana pravnica, radi u odvjetničkom uredu. U fokusu djelovanja obitelj, pravda i pravednost i osjetljiva na nepravde prema malom čovjeku.

Goran Todorović, sudionik Domovinskog rata, primarijus, magistar medicinskih znanosti, objavio preko 40 stručnih i znanstvenih radova, specijalista obiteljske medicine.

Martina Vlašić, diplomirana socijalna radnica, radi u Centru za socijalnu skrb Požega, obnašala dužnost ravnateljice Centra, članica gradskog odbora SDP Požega, Predsjednica SDP Foruma žena za grad Požegu i potpredsjednica SDP Foruma žena za Požeško-slavonsku županiju.

Dražen Dumančić, diplomirao šumarstvo, radi u Upravi šuma Požega, u dva mandata radio kao voditelj Uprave šuma Požega.

Mihajla Pavković, diplomirana pravnica, radi u Državnoj upravi, vijećnica u zadnjem mandatu u Gradskom vijeću Grada Pakraca. Predsjednica Foruma žena SDP-a Požeško slavonske županije i podpredsjednica Gradskog odbora SDP Pakrac.

Antun Emić, radi kao upravitelj Braniteljske Zadruge u Čaglinu, aktivan član u DVD Ruševo, Općinski vijećnik u vijeću Čaglinu.

Marija Šinko-Ružičić, radi kao voditeljica proizvodnje u Floreusu, udana, majka troje djece.

Ivica Crnković, magistar sanitarnog inženjerstva, radi kao sanitarni inspektor u Ministarstvu zdravstva, ispostava Pakrac.

Milica Zorić, umirovljenica, cijeli radni vijek u poljoprivredi i na svom OPG-u.

Irenka Milobara, posvetila cijeli život sportskom životu i rezultatima svoje obitelji, predsjednica Judo kluba Judokan Požega, u nekoliko mandata članica Županijske skupštine.

Tomislav Crnjac, diplomirao veterinu, magistar znanosti iz područja biotehniki znanosti, umirovljenik.

Magdalena Turkalj Čorak, profesorica filozofije, religijskih znanosti, sociologije, logike. Zaposlena kao stručna suradnica Županijske organizacije SDP-a.

Ivan Čurčić, viša stručna sprema ekonomist, umirovljenik koji je cijeli radni vijek radio u Poreznoj upravi. Nestranačka osoba, simpatizer SDP-a.

Mato Grgić, dragovoljac Domovinskog rata, uspješan obrtnik, umirovljen 2011. Nositelj liste SDP-a za izbor članova Gradskog vijeća Pleternice.

Davor Alaber, građevinski inženjer, završio školu za pričuvnog časnika, poduzetnik radi u svojoj građevinskoj tvrtci, voditelj gradilišta diljem RH i dijelom u Austriji. Kandidat SDP-a za Gradonačelnika Pleternice.

Magdalena Križanović, geodetski fakultet, udana i majka dvoje djece, predsjednica Gradskog odbora SDP-a Kutjevo.

Dalibor Klajn, majstor tesar iz Kule, oženjen, otac dvoje djece.

Ivan Jukić, pravnik, diplomirani kriminalist, general bojnik u mirovini, višestruko odlikovan.

Marija Mičević, ekonomist zaposlena u Armanos studiu.

Igor Papić, elektrotehničar, radio kao automatičar u industriji stakla u Lipiku.

Marina Mirković, elektrotehnički fakultet, radi kao profesorica savjetnica informatike na Tehničkoj školi Požega. Tajnica Udruge informatičara i Zajednice tehničke kulture Požeško-slavonske županije i članica Društva energetičara Požega. Učitelj godine 2002. u Tehničkoj školi, 2005. Godišnja nagrada Grada Požege, članica Stručne skupine za izradu prijedloga predmetnog kurikuluma za informatiku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Kandidatkinja SDP-a za Zamjenika Gradonačelnika

Tamara Puač, ekonomist, zaposlena uhodavanjem obiteljskog posla, član gradskog vijeća u zadnjem mandatu.

Tekst/foto: Vladimir Protić