Srijeda, 03 Svibanj 2017 10:57

Kapetansku traku preuzeo Darko Puljašić koji poručuje da neće iznevjeriti

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NA „POŽEŠKOM KOTLIĆU“ PREDSTAVILE SE NOVE SNAGE HDZ ZA GRAD POŽEGU -

POŽEGA – Požeški kotlić donio je niz gastro mirisa, poznate delicije slavonskog čobanca, koje su se miješale sa sunčanim zrakama tog prvo svibanjskog dana u požeškom Parku kraj Orljave. Svoj veliki štand imao je i HDZ grada Požega, na kojemu se također kuhao slavonski čobanac, pod paskom prve kuhače prijatelja iz Valpova, članova Valpovačkog kotlića. Dobro prijateljstvo Valpovčana i Požežana na taj način je okrunjeno jednim velikim događanjem, ujedno i predstavljanjem nove snage HDZ-a za grad Požegu. Valpovački prijatelji i inače su rado viđeni gosti i nazočni su na svim natjecateljskim gastro manifestacijama koje organizira TZ grada Požega i tjednik Kronika požeško-slavonska.

pozeski kotli 2017 37 20170501 1334837571Kuhao se tu veliki kotao slavonskog čobanca, a brojni članovi HDZ-a, simpatizeri i prijatelji okupili su se uz štand HDZ-a dati podršku Darku Puljašiću, kandidatu za požeškog gradonačelnika, te njegovim zamjenicima Mariu Pilonu i Ferdinandu Trohi. Sva trojica su pomagala oko završavanja ukusnog čobanca, te krenuli u podjelu oko 500 porcija te nadaleko poznate slavonske delicije. Trajalo je to i trajalo, sve sam si prste opekao, kaže u šali Darko Puljašić, no onih koji su željeli probati čobanac i družiti se s kandidatima bilo je uvijek u redu, nije bilo vremena za odmor dok veliki kazan nije ostao prazan. Štand HDZ-a posjetili su i brojni čelnici, od župana Alojza Tomaševića, zamjenika župana i koalicijskog partnera iz HSS-a Željka Jakopovića, načelnika općina i gradonačelnika gradova s područja Požeško-slavonske županije, gospodarstvenika i društvenih djelatnika.

- Preuzeo sam kapetansku traku novog tima za grad Požegu, tima koji neće iznevjeriti, tima koji će grad Požegu voditi samo u nove pobjede i nove uspjehe. Za ovu ulogu kapetana tog tima svakako su zaslužni brojni naši članovi i dužnosnici u HDZ-u. Imao pripremljene projekte i idemo u njihovu realizaciju, a fokus će nam biti izgradnja Poduzetničke zone, otvaranje radnih mjesta u toj zoni, Poduzetnički inkubator za nove poduzetnike, pomoć u DSC 0001 14opstanku starijim poduzetnicima – kaže kandidat za požeškog gradonačelnika Darko Puljašić, dosadašnji dogradonačelnik koji je funkciju obavljao volonterski uz posao ravnatelja Doma zdravlja koji je u dva mandata odlično odradio, predsjednik GO HDZ Požega.

- Nama će prioritet biti projekti koji otvaraju ili mogu otvarati radna mjesta. Svako radno mjesto sada kada smo suočeni s velikim brojem odlazaka mladih ljudi, znači da jedna obitelj ostaje u Požegi, da će djeca ostajati u našim dječjim vrtićima, našim školama, našem Veleučilištu. Svaka obitelj koja ostaje je vrijednost za ovaj grad koji će i sam više vrijediti i svima biti zanimljivi, od investitora do turista i gostiju našeg grada, kojima imamo što pokazati – dodaje Puljašić koji očekuje završiti neke započete investicije u turizmu koji također mogu donijeti razvoj ovog grada i otvoriti nova radna mjesta.

- Požega je veliki centar naše županije i uvijek su sve oči uprte u nas. Mi smo središte u kojemu se nalazi većina industrije, to je osim gospodarskog i upravno, vojno, biskupijsko, školsko i visokoškolsko, kulturno i društveno središte i mi prije svega moramo preuzeti odgovornost da pomognemo u razvoju i našim okolnim mjestima, općinama i gradovima u jednom zajedništvu. To zajedništvo je i do sada bilo izraženo, budući da su u svim općinama i gradovima na vlasti bile HDZ-ove opcije, sve do županije, a tu sinergiju svakako želimo i dalje – dodaje Darko Puljašić, budući gradonačelnik Požege koji ne sumnja u svoju pobjedu i poručuje da neće iznevjeriti.

Tekst/foto: Vladimir Protić