Utorak, 25 Travanj 2017 12:55

Pripremaju samostalnu listu za Županijsku skupštinu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POVODOM OBILJEŽAVANJA 20 GODINA OD OSNIVANJA „SRP“ ODRŽAO TISKOVNU KONFERENCIJU -

POŽEGA - SRP - Socijalistička radnička partija Hrvatske, obilježava 20. godina od osnivanja stranke, a povodom toga predsjednik središnjice, Požežanin Vlado Bušić, održao je tiskovnu konferenciju. Stanje u Hrvatskoj, a posebno što se tiče radničkih prava nije ocijenio dobrim. U ovoj teškoj ekonomskoj situaciji dolaze nam stalna zaduživanja, samo ove godine već 4 milijarde eura. – Problem ovog modela privatizacije tek sada pokazuje svoje nedostatke, preustroj u neoliberalni kapitalizam, sve je podređeno interesu privatnog profita i akumulaciji kapitala kod vlasnika uz sve strane banke. Radnička prava i socijalna sigurnost ljudi ispod svakoga su nivoa, nestale su sve pozitivne vrijednosti socijalističkog razvoja – kaže Bušić, koji dodaje da je Agrokor samo ogledni primjer rušenja sustava nastalog u privatizaciji, koji ova Vlada RH pokušava spasiti socijalističkim mjerama spašavanja koje su primjenjivane u društvenim poduzećima.

Uz teško ekonomsko stanje idu i politička pitanja, a slogan vladajućih, Vjerodostojno pada već na primjeru organizacije komemoracije u Jasenovcu, postavljanja ploče. Postojeći zakoni su dovoljni da se ti problemi riješe, no Vlada osniva Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću, što je pogrešan korak, jer se trebamo suočavati sa sadašnjosti i budućnosti – kaže Bušić, koji smatra da prevelike novce dajemo za članstvo u NATO, za koji pristup nismo ni jednim običnim referendumom dali pristanak naroda, a prevelika je i članarina za EU.

SRP u Požeško-slavonskoj županiji ide na predstojeće lokalne izbore, a formirat će samostalnu listu za Županijsku skupštinu, bez koalicija.

Tekst/foto: Vladimir Protić