Banner 750x94 sarmijada

    banner sarmijada web

Breadcrumbs

Srijeda, 12 Travanj 2017 10:56

U izbornu pobjedu HDZ vodi HSS, HDSSB, HSU i HSLS

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

HDZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE ZA LOKALNE IZBORE OKUPIO VELIKU KOALICIJU -

POŽEGA – Želeći nastaviti kontinuitet pobjeđivanja na izborima, HDZ je za lokalne izbore ovog svibnja okupio veliku koaliciju, te nastaviti s vođenjem Požeško-slavonske županije i u sljedećem mandatu. Tako su zajednički našli i uskladili svoje programe, ali i uspostavili politički dogovor s IMG 1357HSS-om, HDSSB-om, HSU-om i HSLS-om koji će činiti veliku koaliciju te najavili pobjedu već u prvom krugu. Objavi potpisane koalicije na tiskovnoj konferenciji nazočili su ispred HSU Zvonko Čorak, HSS-a Željko Jakopović, HDSSB-a Josipa Miličević, HSLS-a Damir Majer, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te svi kandidati za načelnike i gradonačelnike ispred HDZ-a na predstojećim izborima.

Od ove koalicijske suradnje HDZ očekuje jačanje svojih pozicija, a predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić je istakao: - HDZ je jedna od najjačih stranaka u Požeško-slavonskoj županiji, a na ove izbore želimo ući u što jačem sastavu. Želimo pobjeđivati kao što smo tu činili i do sada. Za to imamo više razloga, a jedan od glavnih razloga je to što svojim biračima svake četiri godine polažemo račune i kažemo što smo to učinili u protekle četiri godine. Vraćamo se sada u razdoblje prije četiri godine kada smo obećali određene kapitalne investicije i želimo i sada rekapitulirati ono što smo obećali i učinili. Uvijek nam je želja vratiti se i rekapitulirati ono što smo obećali. Ne samo ove protekle četiri godine već i u proteklom periodu HDZ je na razini IMG 1365Požeško-slavonske županije ispunjavao je daleko više nego što je to obećavao u svom predizbornom programu. Za sve to imamo kvalitetne dokaze na svim mogućim razinama, kako gradova tako općina ali i naše županije. Siguran sam da će takav prosperitet i boljitak za sve naše građane donijeti i u narednom četverogodišnjem mandatu. Siguran sam da ćemo kao stranka nastavit istim putem, a to je put razvoja gospodarstva i zapošljavanja. Osigurat ćemo da naša djeca zaposlenje pronađu u svojoj županiji i da ne moraju odlaziti u druge europske zemlje.

Zašto su se u HSS-u opredijelili već prije dva mandata za koaliciju i suradnju s HDZ-om, pojasnio je Željko Jakopović, zamjenik župana u dva mandata i kandidat ponovno za zamjenika župana. - Prije dva mandata imali smo stanje u županiji puno delikatnije, a upravo i HSS je u toj suradnji pomogao da je Požeško-slavonska županija danas jedna respektabilna institucija koja rješava sve svoje obveze, kamate i kredite, dubioze, te se bori da sa svim mogućih razina osigura dodatna sredstva, jer svojih zapravo i nema. Danas možemo reći da u našoj županiji nema zapostavljenih teritorija i HSS-u je interes ravnomjerni razvoj svih dijelova županije, pa i moj mali IMG 1369Čaglin više nije zapostavljen. I u interesu HSS-a je zapošljavanje i poljoprivreda u čemu mi prepoznajemo program HDZ-a, koji je identičan programu HSS-a da nositelji poljoprivredne proizvodnje budu OPG-i. Poljoprivredno zemljište mora biti dodijeljeno domicilnom stanovništvu kako bi ono bilo zadržano u ovim prostorima, a malim i srednjim gospodarstvima treba doći glavnina sredstava za razvoj poljoprivrede.

Kandidat za požeško-slavonskog župana je Alojz Tomašević, njegovi zamjenici bit će Željko Jakopović i Vedran Neferović, a netko od koalicijskih partnera će dobiti i funkciju predsjedavajućeg Županijske skupštine. HDZ ovom koalicijom namjerava osvojiti najmanje 18 vijećničkih mjesta u Skupštini od 35 mogućih mjesta i tako osigurati većinu. kako HSS ide samostalno u izbore za Skupštinu i njihovi izabrani vijećnici će se priključiti budućoj vladajućoj koaliciji.

Po istom modelu koalicijske suradnje takva suradnja će biti uspostavljena i u većini općina i gradova, mada oni još imaju i autonomno pravo odrediti i dodatne koalicijske aranžmane sa strankama kojima već imaju dosadašnju koalicijsku suradnju.

Tekst/foto: Vladimir Protić