Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 10 Travanj 2017 13:55

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević najavio pokušaj ujedinjenja pravaških stranaka

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PREDIZBORNA TISKOVNA KONFERENCIJA STRANAČKIH ČELNIKA HSP POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

KUTJEVO – HSP u Požeško-slavonskoj županiji sprema se za izlazak na lokalne izbore, a na predizbornu tiskovnu konferenciju okupio ih je predsjednik ŽO Željko Jambrek. Uz čelnike HSP-a grada Kutjeva, Franje Ašenbrenera, Pleternice Petra Crnjca, Požege Slavao Bošnjaka, gost im je bio i nedavno izabrani predsjednik središnjice HSP-a, Karlo Starčević, iz Pazarišta u Lici.

IMG 1051Vrlo lošom je ocijenio današnju situaciju u kojoj se nalazi Hrvatska, predsjednik Starčević, koji smatra da se situacija mora brzo popravljati. – Prihvatio sam se ove dužnosti kada je Hrvatska stranka prava na koljenima, a Hrvatska je u dužničkom ropstvu. Moramo prvo sami sebe pitati što smo učinili i što nismo učinili za Hrvatsku. jako puno nismo učinili, a strukture su svojim grijehom propusta doveli Hrvatsku u jednu bezizlaznu situaciju. Pljačka, pretvorba, privatizacija je jedno od zala koje je zahvatilo Hrvatsku, a jedno od najvećih zala je demografija, Hrvatska je prazna, uništena, raseljena. ovo je alarmantno, a svu krivnju snosimo mi sami, jer smo vodstva u Zagrebu birali sami, nisu nam ih izabrali drugi. Od lokalne uprave pa do državne mi smo dozvolili raznim skorojevićima, uhljebima da se stave na mjesta načelnika, pročelnika, gradonačelnika, župana. Zašto smo si to dozvolili, da je hrvatski čovjek pao u depresiju. Mi u HSP-u se ne mirimo s ovim stanjem, mi ne želimo svojoj djeci reći idite iz Hrvatske ovdje nemate mjesto. Zašto su nam toliki mladići poginuli da smo stvorili okvire države hrvatske, a nema naroda u svijetu koji se tako brzo zasitio svoje vlastite države – kaže predsjednik Starčević, koji nema niti jednog sata rada u državnoj firmi pa to sve realnije može sagledati. Pokušati će podići HSP, pokušati ujediniti sve pravaške stranke, jer su danas razjedinjene na pet stranaka. No neće surađivati sa onima koji svojim djelovanjem razjedinili pravaštvo.

- Vratimo djecu, jer smo danas ugroženiji nego što smo bili 90-tih godina, jer smo tada prepoznavali neprijatelja, vidjeli smo ga ispred nas, a danas su nam neprijatelji oni koji su do jučer radili u komitetu, ostali su i ugnijezdili u HDZ i SDP. Po čemu je danas HDZ domoljubna i IMG 1046državotvorna stranka, a SDP socijalna stranka. Kod nas je zavladao kult nerada i kult zaduženja, kao nigdje u svijetu. Ova Vlada nas laže i govori da imamo samo 240 milijardi duga. Tko tu koga laže – pita predsjednik Starčević i poziva ljude da izađu u većem broju na izbore jer sa nama vladaju oni koje izabere manjina pučanstva, koja poslije terorizira većinu. Za one koji su u ovim godinama otišli, vrlo malo će se ljudi vratiti jer upravo opni u Zagrebu rade da oni odu, smetaju im. Ova Zlatna dolina nekada je primala sve, iz Like, Bosne i Hercegovine Hrvate, ali danas nema rezervoara od kuda se Slavonija naseljavala, nema više Posavine, nema Srednje Bosne. Ponos je nekada bilo imati bar četvero i petoro djece, a danas u Lici jedno, ako se dogodi.

Na predstojećim lokalnim izborima predsjednik HSP- a županije, Jambrek najavio je izlazak, te da su spremni razgovarati sa svim opcijama koje će se zalagati za bolje u svojim sredinama. Ukoliko dođe do objedinjavanja više pravaških stranaka polučit će bolje rezultate na izborima. Spremni su za suradnju i s drugim opcijama i strankama na zajedničkim programima.

Tekst/foto: Vladimir Protić