Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 27 Ožujak 2017 13:42

Kaže da ne ide protiv svog tate, inače požeškog župana Alojza Tomaševića

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KANDIDATURU ZA POŽEŠKOG GRADONAČELNIKA NAJAVIO I SILVIO TOMAŠEVIĆ KAO NEZAVISNI KANDIDAT -

POŽEGA – Predizborno vrijeme je uvijek puno raznih predizbornih priča i pričica, svih mogućih i nemogućih kombinacija, normalnih i nenormalnih koalicija, očekivanih i neočekivanih situacija, ali i brojnih pikanterija. Upravo te pikanterije uvijek malo začine ono suhoparno političko prepucavanje tko je u kojem dvorištu bolji. Požežani sada posebno imaju novu pikanteriju, jer se kao nezavisni kandidat za gradonačelnika grada Požege istaknuo i Silvio Tomašević. Ništa to ne bi bilo neobično da mu otac nije sadašnji požeško-slavonski župan, ali i kandidat za još jedan mandat ispred HDZ-a, Alojz Tomašević. Sve je to prije nekoliko dana izgledalo kao trač, no već nekoliko dana preko društvenih mreža Silvio Tomašević ozbiljno najavljuje svoju kandidaturu za požeškog gradonačelnika, te dodaje da on ne ide protiv svog tate.

U najavi Požežanima navodi da je to teška odluka, možda najteža u njegovom životu, ali smatra da je ispravna i „ispunjena gorućom ljubavlju i izrazitom željom da napokon vidimo ovaj napaćeni grad u svjetlu koje zaslužuje. Mi smo pobjednici, mi Požežani smo pobjednici, predugo smo gubili i previše toga izgubili i previše se pustih obećanja naslušali da bi i dalje sjedili i čekali! Nema više čekanja, sad je vrijeme, sad ili nikad! Neće nas nitko iseljavati, a rade nam upravo to, namjerno nas iseljavaju, nemojte biti u zabludi. Neće nas nitko iskorištavati, a nismo mi nikad klečali pred nikim i molili milost, nego smo se borili! Gdje vam je hrabrost!? Gdje vam je pobjednički stav!? Zar ćemo čekati da nas pokupuju, zar ćemo vječito biti sluge i robovi u svom dvorištu!? E nećemo! Nakon ovih izbora ništa više neće biti isto, bit ćemo mi gazde u svom dvorištu, ja vam to garantiram i najavljujem pobjedu, već u prvom krugu! Mi nismo osuđeni na siromaštvo i iseljavanje i ne moramo više živjeti u takvim okolnostima, i nećemo više! Imamo mi perspektivu biti izrazito bogati i imamo pravo živjeti u blagostanju i to nam nitko ne može oduzeti, a napraviti ćemo i takve uvjete života da će se ljudi vraćati živjeti u rodni kraj!“

Kako je Silvio Tomašević još uvijek član HDZ-a grada Požega, očekuje se reakcija stranke, ali i župana Alojza Tomaševića na kandidaturu sina za požeškog gradonačelnika.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Kronika požeško-slavonska