Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 22 Ožujak 2017 22:26

Kandidat za požeškog gradonačelnika Darko Puljašić, a Vedran Neferović kandidat za zamjenika župana

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

NAKON VIŠESATNOG SASTANKA RUKOVODSTVA HDZ-a ŽUPANIJE I GRADA POŽEGE S PREDSJEDNIKOM STRANKE ANDREJOM PLENKOVIĆEM -

POŽEGA – Već gotovo svi gradovi su odredili tko će biti kandidati HDZ-a za gradonačelnike, jedino se još definitivno odluka nije IMG 0410donijela u gradu Požegi. Gradski odbor HDZ-a donio je svoju odluku i predložio kandidata za gradonačelnika, predsjednika GO Darka Puljašića, no tu odluku nikako nije potvrđivala središnjica stranke. Nekoliko puta se išlo i na konzultacije u Zagreb, dolazili su i izaslanici, no izgleda da se čekalo da dođe osobno i sam predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Njegovim dolaskom večeras u Požegu, zajedno s glavnim tajnikom Gordanom Jandrokovićem, započela je maratonska sjednica Županijskog odbora HDZ-a i Gradskog odbora HDZ-a Požega, koja je završila tek iza 22 sata. Službeno je nakon toga priopćeno, da je kandidat za požeškog gradonačelnika Darko Puljašić, predsjednik Gradskog odbora HDZ Požega, a dosadašnji gradonačelnik Požege Vedran Neferović, kandidat za zamjenika župana, na izborima koji slijede 21. svibnja u svim lokalnim zajednicama.

- Nakon vrlo kvalitetne rasprave i jednog zrelog stupnja unutarstranačko dijaloga, dogovorilo smo se da naš kandidat za gradonačelnika bude Darko Puljašić, koji je dobio veliku potporu kolega u Gradskom odboru. Dosadašnji gradonačelnik Vedran Neferović će biti jedan od dvojice kandidata HDZ-a za dožupana. Ovo su odluke koje su donesene sa apsolutnim suglasjem Županijske i Gradske organizacije. Zahvaljujem kolegi Franji Luciću, predsjedniku Županijske organizacije i članu Nacionalnog vijeća na pomoći da ostvarimo ovakav konsenzus. Ovdje imamo župana, pet gradonačelnika i pet načelnika i očekujem jednak uspjeh na lokalnim izborima - istakao je nakon trosatne sjednice predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.1490217720img 2936

Tekst/foto: Vladimir Protić