Utorak, 21 Ožujak 2017 12:34

Neferović: Odluka je na gradskim vijećnicima, a ne na meni

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PRIOPĆENJEM ZA JAVNOST UZVRATIO JE I POŽEŠKI GRADONAČELNIK -

Poštovani, temeljem prozivki upućenih od strane predsjednika Županijske organizacije Socijaldemokratske partije Požega, aktualnog gradskog vijećnika Zdravka Ronka, pozivam vas da objavite sljedeće priopćenje:

Današnja sjednica Gradskoga vijeća i rebalans proračuna zbog sredstava koja su doznačena Gradu Požegi za projekte koji su prijavljeni na raspisane natječaje, poput Gradske knjižnice i čitaonice Požega, ali i više godina iščekivanog nogostupa kroz Jagodnjak koji ćemo realizirati, nažalost po SDP i gospodina Ronka koji je godinama pričao neistine i obmanjivao građane kako je to požeški izlazak na autocestu. Tko je protiv takvih rebalansa i sredstava u proračunu, protiv je i razvoja Grada Požege, ali i dobrobiti naših sugrađana.

Što se tiče APP-a, zbog javnosti moram reći kako je u Grad stiglo pismo namjere od strane riječkog Autotransa, vlasnika APP-a, koji je iskazao želju za kupnjom gradskog udjela u toj tvrtki. Obveza je svake gradske vlasti odgovoriti jednom gospodarskom subjektu na upit te provesti potrebnu proceduru, a konačna je odluka na gradskim vijećnicima, oni su ti koji će odlučiti.

Isto tako, gradski će vijećnici odlučiti i o zemljištu za parkiralište u Ulici pod gradom. Mi smo odradili proceduru, prema lani usvojenim izmjenama i dopunama GUP-a kojima je ta čestica nedvosmisleno stavljena u namjenu za veliko gradsko parkiralište. Tada, podsjećam, nitko nije bio protiv te odluke. Podsjećam kako je i u tom slučaju odluka na gradskim vijećnicima, a ne na meni – stoji u priopćenju koje potpisuje gradonačelnik grada Požega Vedran Neferović, prof.