Utorak, 21 Ožujak 2017 12:21

Ronko: Spriječimo Neferovića

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

PREDSJEDNIK KLUBA SDP-A U GRADSKOM VIJEĆU GRADA POŽEGA UPUTIO APEL VIJEĆNICIMA -

Ova gradska uprava na odlasku u protekle četiri godine demonstrirala je nerad, neznanje, licemjerje, bahatost, podcjenjivanje zdravog razuma i prvenstveno osobni interes, te time učinila veoma mnogo štete i na dulji rok zavila Požegu u crno. Od kupovine rođačkog zemljišta do krivotvorina Baške i sukoba oko plijena, pa sve do podizanja nebuloznih trideset pet milijuna kredita za projekte za koje su ili već bila osigurana sredstva ili su se pak mogla priskrbiti iz ministarstava i fondova, naravno ne na terasama požeških kafića.

Krah te i takve gradske kvazipolitike osjećati ćemo još dugi, dugi niz godina, a trebat će i puno napora i umijeća kako bi se sanirala ova devastacija na financijskom i socijalnom planu, na polju sporta, kulture, očuvanja baštine, te rada i djelovanja brojnih udruga.

Danas je i posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Požege u ovakvom sazivu, ono se raspušta za 20-tak dana i idu novi izbori. Kako u svakoj uljuđenoj zemlji niti jedna akriminalna uprava ne donosi na isteku svog mandata strateške odluke i ne utržuje sumnjivim prodajama i kupovinama, pozivam sve vijećnike na otpor Neferovićevom Prijedlogu Odluke o donošenju nekakvog kvazi rebalansa - ne vežimo propalom politikom ruke onima koji će donositi planove sanacije za naredne četiri godine. Pozivam na otpor Neferovićevom Prijedlogu Odluke o prodaji 3,7 milijuna vrijednih dionica u vlasništvu Grada Požege jer to nitko od kako je Grad Požega ustrojen nije učinio, pa ne treba niti on koji odlazi. Posebno pozivam na otpor Neferovićevom Prijedloga o kupnji zgrade u ulici Pod gradom br. 7 za čak 115 tisuća Eura, koja je u privatnom vlasništvu i koju se kroz proteklih pet i više godina moglo kupiti i za 60-tak tisuća Eura, samo što kupcima nije bilo ni traga – stoji u priopćenju koje potpisuje Predsjednik Kluba SDP-a u Gradskom vijeću Grada Požege Zdravko Ronko.