Srijeda, 08 Ožujak 2017 09:27

Stiže nam ponovno predsjednica Grabar-Kitarović, a i predsjednik Vlade Plenković

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NAJVIŠI DRŽAVNI DUŽNOSNICI OVE SUBOTE U POSJETU POŽEGI -

POŽEGA – Grad Požega će ove subote u veoma kratkom vremenu ponovno biti u centru pozornosti domaće javnosti. Prošlotjedni višednevni boravak predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, koja je imala svoj izmješteni ured u palači Požeško-slavonske županije, usmjerio je pozornost kako lokalnih tako i nacionalnih medija koji su prenosili njene aktivnosti i značajnija događanja tih dana.

Ove će subote predsjednica naše države Kolinda Grabar-Kitarović ponovno boraviti u Požegi, kraće vrijeme, jer će u požeškoj Vojarni biti nazočna u ulozi vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH, na polaganju prisege vojnika koji dragovoljno služe vojni rok.

Svoj dolazak u Požegu, za subotu, potvrdio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković kako bi nazočio svečanostima povodom Dana grada Požege. 

Dolazi li premijer Plenković u Požegu samo i isključivo kako bi prisustvovao proslavi Dana grada Požege ili je ta posjeta i određena politička indikativnost uoči odabira kandidata za požeškog gradonačelnika iz redova HDZ-a pred skore lokalne izbore za sada je to teško predvidjeti. U svakom slučaju sama najava dolaska premijera je znakovita što će se moći komentirati tek nakon njegovog nastupnog govora na svečanoj sjednici požeškog Gradskog vijeća. Izvjesno je da bi se iz toga mogla isčitati politička poruka ponajprije čelnicima njegove stranke na ovdašnjim lokalnim razinama. Dakle može se očekivati da sve bude jasnije oko preostalih kandidatura za čelnike lokalne samouprave pogotovu u gradu Požegi!

U svakom slučaju Požežani i Požežanke će biti počašćeni dolaskom čelnih osoba na državnoj razini u jednom danu čime se baš ne mogu pohvaliti druge sredine. Njihov će dolazak bez sumnje bar na jedan dan Požegu „počastiti“ titulom hrvatske metropole.

Tekst: D.K. Foto: vijesti.rtl.hr