Utorak, 17 Siječanj 2017 13:22

Izabrali za predsjednika HSS-a Krešu Beljaka

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - 

Hrvatska seljačka stranka je održala u subotu, 14. siječnja Glavnu izbornu skupštinu, na kojoj je potvrđen stari/novi predsjednik gospodin Krešo Beljak, te su izabrana nova stranačka tijela. Iz Požeško-slavnoskog HSS-a izabrani su: Željko Jakopović - Predsjedništvo, Ivana Ivanika - Glavni odbor i Predrag Livak - Statutarno povjerenstvo. Na skupštini je zauzet i potvrđen smjer kojim se HSS pozicionira kao odgovorna stranka centra, demokršćanskog svjetonazora s ciljem zaštite svih vrijednosti koje se baštine u HSS-u već stotinu godina. Stranka će djelovati na konstruktivan način i podržati sve odluke koje idu u smjeru napretka RH, a u središte svoga interesa stavlja zaštitu nacionalnih interesa i prirodnih resursa, brigu o kvaliteti života svakog čovjeka te ravnomjeran razvoj svih krajeva Republike Hrvatske.

jakopovic- Na skupštini je potvrđena odluka koja omogućuje svim organizacijama na lokalnoj i regionalnoj razini autonomiju u donošenju odluke o izlasku na predstojeće lokalne izbore, što istovremeno ne znači anarhiju u odlučivanju i podrazumijeva apsolutnu odgovornost čelnika i ogranizacije za rezultat te buduće funkcioniranje Stranke, uvažavajući interese svih općinskih i gradskih organizacija – kaže član predsjedništva Željko Jakopović, predsjednik županijskog HSS-a koji stranku već priprema za lokalne izbore sredinom svibnja.

Nakon svih previranja, izbora i skupština Požeško-slavonski HSS ostaje jedinstven, prihvaća sve odluke središnjih tijela i smatra da HSS-ove politike na lokalnoj i regionalnoj razini treba promatrati kroz rad pojedinaca i ogranizacija koji ih provode, jer većina članova i dužnosnika su ljudi potvrđeni u svojim strukama s osiguranom egzistencijom, a u društveno političkom životu istinski žele doprinositi napretku i boljitku svojih sredina implementirajući vrijednosti HSS-a.

- Nakon ovih stranačkih aktivnosti i poslije lokalnih izbora HSS će nastaviti participirati u izvršnoj vlasti na odgovoran način, bez afera, kao i do sada te donositi racionalne odluke u konstruktivnom dijalogu s ciljem ravnomjerog i pravednog razvoja svih dijelova županije – dodaje predsjednik HSS županije Željko Jakopović, dipl. ing., već drugi mandat i zamjenik župana za gospodarske djelatnosti.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska