Četvrtak, 12 Siječanj 2017 15:08

Smolčić podsjetio Ronka da je i on imao interesnih koalicija

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NOSITELJ NEZAVISNE LISTE NINO SMOLČIĆ REAGIRAO JE NA TISKOVNU KONFERENCIJU SDP-a -

POŽEGA – Drugi dan nakon tiskovne konferencije SDP-a svojim odgovorom i reagiranjem oglasio se i Nino Smolčić, nositelj istoimene nezavisne liste, koja nakon izbora 2013. ulazi u koaliciju s HDZ-om te preuzima mjesto predsjednika Gradskog vijeća grada Požega.

Nije on u biti ništa jako zamjerio Ronku u njegovom istupu, valjda samo što ga je nazvao „Smole“ pa je on njega nazvao „Zdrava“, a podsjetio je zapravo samo požeške građane na stare grijehe, bivšeg gradonačelnika Ronka, kojih ima dosta, no to sve je sada „ne samo lanjski snijeg“.

Podsjetio je da je Ronko osoba čak tri puta uhvaćena u sukobu interesa, da je njemu tražio cijelo vrijeme neku slabost, ali da ga nije pronašao ni sa nezavezanim vezicama na patikama Sam sebe je Ronko čak imenovao za predsjednika skupštine gradske tvrtke i nezakonito si odredio godišnju naknadu od 60 tisuća kuna, a da je kao koalicijski partner, tada sa Zecom sudjelovao u brojnim aferama, pa i u poznatoj aferi mjenica. Smolčić spominje i dva stana kupljena za 75.000 eura od tvrtke Kamen Ingrad kojom je tada upravljao Vlado Zec, te pozvao Ronka da pokaže anuitete koje je plaćao za te stanove. Sve su to ozbiljni krimeni, no Smolčić ih spominje sada na kraju mandata, sada kada je on već dobro ušao u kampanju, mada možda malo prerano. Očekivali smo da će kao predsjednik Gradskog vijeća uhvatiti te vruće krumpire odmah po imenovanju i prijaviti ili bar pokušati prijaviti nadležnim institucijama pravne države. Saznanjem da je netko napravio nezakonitu radnju oko stanova, po zakonu si dužan tu nezakonitu radnju i prijaviti pravnoj državi. Ovako je to još samo jedan prilog u ranoj izbornoj kampanji, čisto potreba da se obratiš javnosti, koja više nije spremna „popušiti“ te priče.

Smolčić Ronku predbacuje da je zapošljavao samo ako si se učlanio u SDP, valjda želeći amnestirati samog sebe za zapošljavanje članova svoje liste i obiteljskih članova, za koje su se otvarala radna mjesta da bi se udovoljilo koalicijskim zahtjevima, čitaj zapošljavanjima za dvije ruke u zraku koje su dale natpolovičnu većinu Gradskom vijeću grada Požega. Zaboravljajući valjda da je s njegove liste zaposlen najveći uhljeb u Požeštini i nadaleko, na izmišljeno radno mjesto u gradskoj instituciji. I sada spominje Smolčić zapošljavanja, na kraju mandata, misleći da su građani Požege već zaboravili njegova zapošljavanja. Nisu, sjećaju ih se dobro, a podsjetit ćemo ih i mi s vremena na vrijeme.

Najavljujući ujedno sjednicu Gradskog vijeća krajem veljače, pozvao je predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić gradske službe da putem medija podsjete građane da još uvijek mogu predložiti zaslužne građane, društva i tvrtke za gradske nagrade o kojima će se donijeti odluka na tom Gradskom vijeću. I ovdje je između redova valjda Nino Smolčić htio podsjetiti sve da i o tim nagradama odlučuju članovi Nezavisne liste, pa ako niste dobri s njima onda si možete otpisati dobivanje Gradske nagrade.

Tekst/foto: Vladimir Protić