Srijeda, 11 Siječanj 2017 14:38

Obnoviti rad posustalih ogranaka i pripremiti se za lokalne izbore

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NAKON RASPUŠTANJA ŽO HSU POVJERENIK ZVONKO ČORAK PRIPREMIO NOVO KONSTITUIRANJE STRANKE -

POŽEGA – HSU na području Požeško-slavonske županije djeluje pet godina, a to djelovanje treba proširiti i ojačati i sa brojem članova ali i aktivnostima. Nezadovoljni radom i izbornim rezultatima Županijske organizacije, središnjica HSU raspušta organizaciju 19. 10. 2016. godine i za povjerenika imenuje Zvonka Čorka iz Pleternice. Odluka je nakon žalbenog postupka potvrđena 13. 12. na središnjem odboru HSU. Prva aktivnost koju je poduzeo povjerenik Zvonko Čorak je sastanak svih dosadašnjih članova ŽO i pokretanje procedure za novo konstituiranje.

IMG 7000- Način daljeg djelovanja je tema našeg prvog sastanka, a cilj nam je da se najbolje obrane interesi umirovljenika u našim lokalnim zajednicama. Upravo kroz vijeća općina i gradova, te županijske Skupštine mogu se tri interesi braniti. Ako nismo prisutni u svim sredinama u lokalnoj vlasti stavljaju nas na marginu. Ne možemo postići ni svoje minimalne želje umirovljenika - istakao je Čorak, koji je pohvalio dosadašnji rad vijećnice HSU u Gradskom vijeću grada Požega, koja je u potpunosti zastupala interes umirovljenika i postigla puno rezultata za umirovljenike. Na taj način su djelovali vijećnik u gradu Pleternici i Kutjevu, vijeću u općinama Kaptol, Jakšić, i Velika koji su zastupali interese umirovljenika i stranke HSU.

U narednom vremenu održat će se izbori u općinskim i gradskim organizacijama na kojima će biti izabrani i delegati za Županijsku organizaciju HSU. – Umirovljenika u Požeško-slavonskoj županiji ima 22.000, a mi bi bilo zadovoljni da imamo i 10% glasova tih umirovljenika. Svi trebaju znati da se članovi HSU, kroz predstavnička tijela u koja će biti izabrani, bore za pitanja svih umirovljenika. Za slijedeće lokalne izbore HSU će donijeti još odluku dali će ići samostalno, u nekim sredinama ići će samostalno, a u nekim sredinama u koalicijama koje im ponude i daju garanciju da će imati svog predstavnika u vijećima. Koalicije u kojima su kao u županijskoj skupštini preko noći ostali bez vijećnika, sigurno neće ići. Cilj je i snaga koju ima stranka umirovljenika da se bori samo za umirovljenike i njihova prava – istakao je povjerenik Zvonko Čorak.

Tekst/foto: Vladimir Protić