Srijeda, 11 Siječanj 2017 12:43

Koalicija na vlasti u gradu Požegi pravi predstavu za narod i sukobe pred izbore

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

TISKOVNA KONFERENCIJA ŽUPANIJSKE I POŽEŠKE ORGANIZACIJE SDP O AKTUALNIM TEMAMA -

POŽEGA – Na temu Aktualnosti, tiskovnom konferencijom su se javnosti obratili predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije Zdravko Ronko, saborski zastupnik i predsjednik GO SDP-a Požega prim. mr. sc. Marijan Cesarik.

IMG 6995Kako ga često pitaju tko će biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika grada Požege, Cesarik je otklonio sva nagađanja, a to će biti Zdravko Ronko. - Donijeli smo odluke vezane uz to – a dali će on biti kandidat ili ne, ostaje na njemu da donese konačnu odluku odnosno pristanak. I nema druge priče. Kada dođe vrijeme za kampanju – imat ćemo kampanju! Kada dođe vrijeme za predstavljanje liste – imat ćemo listu! Ni tu nema nikakvih problema – bar kada je u pitanju SDP. Što se tiče nekih drugih stranaka koje oko toga prave veliku halabuku – mi njih razumijemo ali u tom cirkusu ne učestvujemo. Čitamo da u jednoj političkoj stranci postoje nekakvi sukobi i razmimoilaženja oko čelnih mjesta na lokalnim izborim, ali to je njihova stvar – što su posijali to će i žeti zaključio je Cesarik.

Ronko se pak u svom izlaganju dotakao koalicijskih partnera HDZ-a i Nezavisne liste Nine Smolčića, koja se do sada slagala oko svih stavova, dok se sada to više ne događa, nego se sada najviše bave IMG 6994jedni drugima. - Najinteresantnije su mi borbe „Nef & Smole“, do jučer, jedno tijelo - jedan duh, prst i nokat, ko' guzica i gaće s praznim obećanjima, milijunskim štetama, pelješenjem blagajni grada i gradskih tvrtki, nabildanim beneficijama, zapošljavanjem šire i uže rodbine, srozavanjem kulture i sporta na najniže grane, gušenjem investicija glupim kreditom, a danas, pred izbore - samo za narod, postadoše glumci u predstavi „Kečerske varke“ - kaže Ronko, koji dodaje da nakon odluke Visokog upravnog suda da nije bilo nezakonitosti prilikom naplate koncesijskih ugovora s HEP Plinom u gradu Požega, Neferović ne pojašnjava građanima da je tu sve u redu, iako je na jednoj sjednici Gradskog vijeća optužio upravo Ronka za nezakonitosti oko naplate koncesije.

Prokomentirao je i zadnje izlaganje na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnika Neferovića, u kojemu je on njega apostrofirao kao potpisnika ugovora na neodređeno vrijeme s HT-om, te iznio primjer grada Rijeke koji je to napravio drugačije. Ronko navodi da je upravo taj ugovor grada Rijeke bio nit vodilja svim ostalim gradovima i svi ostali ugovori s HT-om su zapravo preslika, te optužio Neferovića da obmanjuje građane i iznosi neistine. Istovremeno Neferoviću nije mu bilo dovoljno četiri godine da obavi potrebna sređivanja zemljišnih knjiga, za novih 20 km vodova, koje se već sada naplaćuju, a HT bi mogao zatražiti povrat petine ugovora za zadnjih nekoliko godina, što će biti nova šteta za proračun.

Dotakao se i sukoba Neferovića s Smolčićem oko Poduzetničke zone, ta zaključio da je zapravo Neferović ovaj puta u pravu. - Stvarno i činjenično, to s poduzetničkom zonom i inkubatorom još je „Na vrbi svirala“. To samo služi koalicijskim „pajdašima“ za navlačenje građana. Da zaključim, lažu i mažu i jedan i drugi, ovisno o prilici kad im se pruži.

Tekst/foto: Vladimir Protić