Utorak, 13 Prosinac 2016 12:09

Za sugrađane se treba brinuti i izvan predizbornih kampanja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

GRADSKI ODBOR I TEMELJNI OGRANAK HDZ-a U HUMANOJ AKCIJI -

POŽEGA - U vrijeme darivanja svoje sugrađane u potrebi odlučili su prigodno darivati i članovi Hrvatske demokratske zajednice Temeljnog ogranka Centar i Mjesnog odbora Centar. S predsjednikom GO HDZ Požege Darkom Puljašićem posjetili su svoje IMG 0344vremešne sugrađane i obradovali ih poklon-paketima, ali kažu, to nije puko prigodničarenje jer o njima i njihovim potrebama brinu već više mjeseci i to na tjednoj razini.

Brinuti o svojim sugrađanima i izvan predizbornih kampanja i zaokruživanja na listama, rijetko se sjeti bilo koja politička opcija. Ipak, požeški HDZ-ovci odlučili su nas uvjeriti da može i drugačije. Već nekoliko mjeseci brinu o svojim starijim sugrađanima, a danas su posjetili dvije starice u ulici Ivana Pavla II.

- To su osobe starije životne dobi, gospođa Ankica Knežević i gospođa Štefanija Babić te Stjepan Bureš, kojima smo, na inicijativu predsjednika Gradskog odbora HDZ-a počeli još ove jeseni pomagati u poslovima dovoženja ogrjeva, cijepanja drva, pribavljanja namirnica, odvoženje na IMG 0352liječničke preglede i u bolnicu, kupovina lijekova, svaki tjedan ih posjećujemo kako bi zadovoljili njihove bar najosnovnije životne potrebe, jer one nemaju nikog u blizini. To je pomoć koju treba činiti kroz cijelu godinu, a sada su došli i ovi zimski uvjeti, stoga smo tu pomoć osnažili, kako bi im bilo lakše ne samo u ovo blagdansko vrijeme. No, kako je ipak, vrijeme darivanja, pripremili smo im i prigodne poklone a troškove smo podijelili među članstvom - rekao je predsjednik temeljnog ogranka Centar Igor Krizmanić i dodaje kako su prošle godine organizirali i obavili krečenje stana jednoj obitelji, nabavku medicinskog kreveta starici koja je operirala kičmu i još niz drugih naoko sitnih, ali ipak životno vrijednih aktivnosti za svoje sugrađane u potrebi.

- O njima mogu reći sve najbolje, puno im hvala. Puno su nam pomogli jer nitko nije dolazio, a potrebno je i donijeti drva, i prikupiti lijekove, evo baš danas moram i na bolnicu skidati gips i da me oni ne odvezu ne znam kako bih - rekla nam je gospođa Štefanija.

 IMG 0354Gospođa Knežević, vidno ganuta, pripremila je za svoje prijatelje i posebne čestitke s lijepim željama za njih i njihove obitelji. To je tek mali znak zahvalnosti za sve što čine, kazala je. A oni kažu, činiti će i to dalje, jer i život ide dalje i nakon blagdana noseći potrebe i probleme koji se teško nose na ostarjelim plećima.

- Nije to nikakva herojska gesta, ni želja za promocijom, već potreba da se pomogne susjedu u nevolji i iskaže suosjećanje. Mali čin koji svatko od nas može učiniti i to ne samo uz blagdane, kaže predsjednik Darko Puljašić. - Vrijeme je darivanja, vrijeme kada svim moramo misliti na one koji su u potrebi. Danas smo posjetili dvije starice koje naši članovi iz temeljnog ogranka i mjesnog odbora Centra već duže obilaze i pomažu – cijepaju drva, donose namirnice, rade ono što smo svi pomalo zaboravili – pružaju dobrosusjedsku pomoć osobama koje su ostale same i u potrebi - pojašnjava predsjednik Puljašić.

IMG 0343- Pozivam i sve temeljne ogranke HDZ-a, ali i sve ostale sudionike političkog i društvenog života, sve one koji mogu i osjećaju potrebu i obavezu da pomognu bliženjem, neka to učine ne samo u ovo vrijeme već kroz cijelu godinu. Posebice kada je riječ o starijim osobama koje se, u godinama kada trebaju spokojno uživati u časnom životu i mirovini, moraju boriti u teškim životnim borbama. Ovo je doista prilika da pozovem sve da se istaknu u kršćanskom duhu, da pokažu veliko srce jer Požežani imaju veliko srce i duh zajedništva, a potrebitih, nažalost ima u svakom susjedstvu. Učinimo im blagdane, ali i život ljepšim - pozvao je Puljašić.

Tekst: S.P. Foto: A. Protić