Utorak, 22 Studeni 2016 14:52

Smijenjeni Šolić sumnja u zakonitost smjene i traži zaštitu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NAKON IZNENADNE SMJENE PREDSJEDNIKA KLUBA HDZ-a U GRADSKOM VIJEĆU GRADA POŽEGA -

POŽEGA – Kako je nedavno, bez službene objave u medijima, izvršena smjena predsjednika Kluba HDZ-a u Gradskom vijeću grada Požege Ante Šolića, koju je imenovani doživio kao nezakonitu, zatražio je pomoć i zaštitu javnosti putem medija na tiskovnoj konferenciji u gradskoj vijećnici grada Požega. Zatražio je mišljenje Upravnog odjela za samoupravu grada Požege o statusu Kluba vijećnika i statusu predsjednika Kluba. Smatra da će na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća i dalje nastupiti kao predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a.

- Ovu tiskovnu konferenciju sam sazvao da zaštitim Statut HDZ-a, Poslovnik o radu Kluba vijećnika i zaštite moje osobnosti i krajnjih namjera osoba koje ovo rade. Štitio sam i štitim HDZ, a sjećate se kakav je bio prije devet godina, a kakav je danas. U to sam uložio sebe sa svima onima koji su bili na putu dobrobiti i rada stranke. Ja nisam karijerista, niti sam se grebao da budem gradonačelnik i dogradonačelnik, niti župan i dožupan. Cilj mi je bio rad, rad i rad za HDZ i za našu lijepu Požegu – istakao je Ante Šolić, koji misli da je prilikom njegove nezakonite smjene povrijeđen Statut, Poslovnik jer Klub može sazvati samo predsjednik Kluba vijećnika, a ne predsjednik GO HDZ-a koji ga je sazvao na inicijativu Predsjedništva GO HDZ-a. Kako smatra sda nije ništa pogriješio jer do sada nema nikakvu stegovnu mjeru, čudi ga obrazloženje Odluke o smjeni u kojjoj piše da se donosi zbog postupaka suprotinih odlukama Kluba vijećnika HDZ-a.

Šolić sumnja da je krajnji cilj njegova smjena, nego nešto drugo te da novoizabrani predsjednik ništa nije odradio legalno. – Tražim zaštitu mene kao čovjeka, ratnog vojnog invalida, dragovoljca Domovinskog rata, čovjeka koji je krvario pod okriljem HDZ-a i sa sobom poveo dva sina, ovo što se dešava nisam zaslužio – zaključio je Šolić.

Tekst/foto: Vladimir Protić