Subota, 03 Rujan 2016 11:58

Dječje igralište o kojemu nitko ne vodi brigu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

FORUM SENIORA I FORUM MLADIH SDP GRADA POŽEGA UKAZUJE NA NEBRIGU -

POŽEGA – Članovi Foruma seniora i Foruma mladih SDP-a grada Požega sazvali su tiskovnu konferenciju da upoznaju medije i širu javnost s nebrigom za dječje igralište koje se nalazi na IMG 3015prostoru za koji skrbi grad Požega, uz potok Komušanac, kraj tvrtke Inles. Igralište je postavljeno prije nekoliko godina ali se ne održava, trava narasla do metra visine i djeca ne mogu koristiti to igralište.

- Loša demografska situacija praćena valom iseljavanja problematika je koja se dotiče svih segmenata društva. Ukoliko se ne izabere siguran smjer za Hrvatsku, budućnost naše lokalne zajednica ostaje upitna. Na koji način odgovorni za ovu problematiku pokazuju (barem minimalan) interes ili želju za promjenom? Koja poruka se može dobiti kroz (NE)brigu za ovo igralište namijenjeno najmlađim žiteljima našeg grada. Svima bi nam trebalo biti u interesu osigurati bolju budućnost novim generacijama. Trebalo bi to biti mjesto na kojemu se susreću susjedi, različite generacije, trebalo bi biti mjesto druženja, mjesto zajedničkog interesa IMG 3028no zbog kontinuiranog nemara imamo kaos i nered. Najzadovoljniji korisnici u ovoj situaciji su korov i glodavci koji neometano uživaju ovu livadu – rekao je Luka Samardžija, predsjednik mladih SDP-a.

- Među građanima se pojavio bunt i inicijativa da i pod cijenu kazne sami urede navedenu površinu. Istina je da je plaćanjem svojih obaveza prema Gradu ostvaraju pravo na mjesto gdje se njihova djeca sigurno mogu igrati. Ova površina udaljena od prometnica idealna je za igru djece i druženje susjeda, ali zašto ju nadležni zanemaruju? Zar ne postoji briga za interes najmlađih? Nisu li djeca naša budućnost? Za vrijeme dok je SDP predvođen g. Ronkom vodio Grad Požegu ovo igralište krasilo je i nogometno igralište s reflektorima, uređivana zelena površina te održavan dio dječjeg igrališta. Koji su razlozi za nastali kaos i IMG 3016nered, pitanje je na koji možda vi, predstavnici medija, možete pronaći odgovor – pitao je Luka Samardžija.

Tekst/foto: A. Protić