Petak, 12 Kolovoz 2016 11:45

Pozivaju na pomoć Socijalnoj samoposluzi grada Požege

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

FORUM MLADIH SDP-a GRADA POŽEGE U AKCIJI -

POŽEGA – Želeći pomoći i produžiti rad Socijalne samoposluge grada Požege, projekt koji se pokazao dobrim i hvalevrijednim, uključio se i Forum mladih GO SDP-a grada Požege. Projekt koji je pokrenula Udruga Svitak, pokazao se potrebnim u gradu Požegi, te je potrebno dodatno angažirati se da projekt nastavi živjeti i dalje. To su nedavno IMG 1873poručili iz udruge i zatražili pomoć na koju se odazvao Forum mladih SDP-a.

- Svjesni truda i rada koji su članovi udruge Svitak i njihovi volonteri do sada uložili u projekt Socijalne samoposluge, odgovaramo na njihov javni poziv na pomoć.Forum mladih uspio je prikupiti financijska sredstva s kojima se osiguravaju tri mjeseca troškova iznajmljivanja prostora i režija u kojima se nalazi Socijalna samoposluga. No, ovo nije kraj našoj želji da podupremo rad udruge Svitak te ćemo nastaviti naše aktivnosti u nastojanju prikupljanja još sredstava kako bi na taj način pokušali pomoći najpotrebitijim članovima naše zajednice. Ovim putem pozivamo svepravne i fizičke osobe da se odazovu akciji prikupljanja sredstava za pomoć Socijalne samoposluge-istakao je Luka Samardžija, predsjednik požeškog Foruma mladih te najavio i dodatne akcije, kao što jeParty za mlade i tribina o vještinama komunikacije na kojima će se također prikupljati sredstva.

IMG 1877- Projekt pod nazivom Obiteljska košarica „Dajem osmijeh, primam radost“ je bila financirana od Ministarstva socijalne politike i mladih u vrijednosti 175.000,00 kuna. Korisnici Socijalne samoposluge bili su korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Požega. U Socijalnu samoposlugu je svaki mjesec redovno dolazilo oko 150 korisnika. Cilj nam je prijaviti se na novi raspisani natječaj „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijima osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“ u kojemu bi Socijalna samoposluga nastavila raditi. Želim se zahvaliti svim sudionicima, građanima u donaciji Socijalne samoposluge te pomoći u daljnjem opstanku do novoga projekta – istakla je Margareta Krajnović, predsjednica Udruge Svitak.

O novim akcijama koje su pred Forumom mladih SDP-a grada Požege, progovorio je i Bruno Horvat:- Zalagati ćemo se za izgradnju demokratskog društva međugeneracijske i IMG 5066druge solidarnosti, slobode, jednakosti, socijalne pravde u kojem će kvalitetno obrazovanje biti dostupno svima u djelokrugu svojih ovlasti na lokalnoj sredini. Forum mladih vidi društvo u kojem će dostojanstvo pojedinca biti zagarantirano socijalnom, pravnom i ekonomskom sigurnošću. Misija je izgraditi respektabilnu organizaciju mladih na području našega grada koja će postati ravnopravan partner u donošenju odluka. Cilj im je da u što većem broju uključe mlade u našoj sredini u javni život grada i proces donošenja odluka a sve sa razlogom kako mladi ljudi nebi ostali samo nijemi promatrači svoje sudbine.

U svrhu toga pokrenuta je i Facebook stranica„Forum mladih SDP-a Požega“ gdje će redovno ažurirati sve njihove događaje i aktivnosti u našemu gradu u cilju aktivnoga uključivanja što većeg broja mladih. Stranica će biti otvorena svim mladima kako bi slobodno postavljali pitanja o problemima koji ih muče te će ujedno biti i njihov glas u javnosti.

Tekst/foto: Vladimir Protić