Petak, 08 Srpanj 2016 09:56

Bandić ima plan osnovati podružnice u svim hrvatskim gradovima

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OSNOVANA GRADSKA ORGANIZACIJA STRANKE RADA I SOLIDARNOSTI U POŽEGI -

DONJI EMOVCI – Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić 365 osnovala je svoju prvu podružnicu na području Požeštine, Gradsku organizaciju Grada Požege. Stranku u gradu Požegi vodit će Ivan Vlahović, donedavno dužnosnik u SDP-u, a njegov zamjenik je Stipo Barukčić. Nakon osnivanja podružnica u drugim gradovima 

IMG 3870Požeško-slavonske županije, povjerenik za županiju, Ivica Nikolić, donedavno dužnosnik u SDP-u, pokrenut će osnivanje i županijske organizacije Stranke Milana Bandića. Među okupljenim članovima koji su pristupili stranci uglavnom su oni koji su „presvukli kaput“ kako se kaže za one koji su napustili dosadašnje svoje stranke, dosta ih je iz SDP-a, ali bolji poznavatelji političke situacije na osnivačkoj skupštini prepoznali su i članove koji su do nedavno bili članovi još nekoliko stranaka.

Milan Bandić iznio je svoj vrlo ambiciozni plan da će do kraja godine osnovati svoje podružnice u svih 127 gradova, te se na taj način priprema za izbore u regionalnim i lokalnim zajednicama. – Ja to radim 25 godina, najbolje znam igrati taj nogomet i raditi sa ljudima. Cijelo ljetu i cijelu jesen imat ćemo poslove oko organizacije gradskih organizacija a onda ćemo imenovati povjerenike u općinama. Na taj način ćemo pokriti cijelu Hrvatsku s članstvom – rekao je Milan Bandić rekavši da formira dobre ekipe, ne želi više reći tim, jer se ovo s „timom“ zakompliciralo i ovaj eksperiment neslavno završio. Ponovio je da ne zna zašto je dao podršku tom „timu“ i toj Vladi, no čovjek griješi, pa tako i on, ali i uči, pa vjerojatno toj ekipi više nikada ne bi dao podršku.

IMG 3881Bandić nije zaboravio naglasiti da će u nekoj budućoj Vladi upravo Stranka rada i solidarnosti biti presudna za formiranje vlasti, da će mandati njegove stranke biti odlučujući, a on sam najavio je kandidaturu za premijera Hrvatske. – I na tom pitanju radim svaki dan, 365 dana po 16 sati. Tako sam osvojio pet mandata za redom u Zagrebu i pet mandata u Saboru. Mislim da Hrvatskoj to treba, da to drugi kandidati nemaju i zbog toga ću se kandidirati za hrvatskog premijera. Hrvatskoj treba čovjek koji ima znanje i viziju, koji ima širinu u okupljanju da zajedno okupi sve što diše i gmiže za boljitak hrvatskog čovjeka – zaključio je Bandić, koji smatra da je osnivanjem podružnice svoje stranke dao vjetar u leđa gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji, jer sva svoja iskustva iz Zagreba želi prenijeti u Požegu i ostale dijelove Hrvatske koji dva do tri puta žive teže nego građani u Zagrebu.

Tekst/foto: Vladimir Protić