Srijeda, 29 Lipanj 2016 10:55

Platili zaostala dugovanja i nemaju više obveza

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

14. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA KUTJEVO -

KUTJEVO - Vijećnici grada Kutjeva većinom glasova donijeli su Odluke i prihvatili Izvješća koja su bila na dnevnom redu 14. Sjednice Gradskog vijeća. Prije razmatranja predloženih točaka dnevnog reda vijećnici su dobili i informaciju u pisanom obliku, karticu "salda dobavljača" u kojoj su vidljiva sva plaćena dugovanja, iz prijašnjih godina, koje su isplate izvršene poslovnim partnerima i dobavljačima, za koja se grad Kutjevo kreditno zadužio u veljači ove godine u IMG 9351iznosu od 1,5 milijun kuna. Rasterećeni starih dugovanja od veljače do svibnja, vratili su i 1,1 milijun kuna kredita a do kraja lipnja, biti vraćeno još 200 tisuća. Do kraja godine vratit će i preostalih 200 tisuća kuna. Time je poboljšana slika Kutjeva, što je svakako rezultat štednje koju je poduzelo novo rukovodstvo grada Kutjeva. koje je kao grad po štedljivosti i na vrhu ljestvice hrvatskih gradova.

Usvojena je i Odluka o donošenju i usvajanju Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna, a prihvaćena su i Izvješća o izvršenju programa gradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture, utrošku sredstava od naknade za eksploataciju mineralnih sirovina u prošloj godini te utrošku sredstava od prodaje i dugogodišnjeg zakupa zemljišta. Prihvaćena su i Izvješća o Programu utroška sredstava šumskog doprinosa, javnih potreba u kulturi, sportu i socijalnim potrebama.

Vijećnici su prihvatili i Prijedlog Odluke o otpisu potraživanja s osnove komunalne naknade u iznosu 138 tisuća kuna koje su nastale u prijašnjim godinama, do 2012., za što je nastupila zastara potraživanja. Prema riječima gradonačelnika Josipa Budimira i njegovog zamjenika Ivice Malnara do takvih i sličnih otpisivanja više neće dolaziti iz IMG 9361razloga jer će se na vrijeme pokretati ovrhe prema neodgovornima i na takav način naplatiti pripadajuća naknada. Iako su ta dugovanja nastala za vrijeme bivšeg gradonačelnika Ivice Nikolića, on kao sadašnji vijećnik nije podržao tu odluku.

Donesena je Odluka o prijenosu komunalnih građevina odvodnje u vlasništvo Tekije d.o.o., te Odluka o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika kojim se usklađuju primanja, po kojima je ukinuto i mjesto tajnice gradonačelnika.

Tekst: Vladimir Protić Foto: pozega.eu