Nedjelja, 19 Lipanj 2016 12:10

Svoje zajedništvo iskazalo 500-njak članova HDZ-a

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TRADICIONALNO DRUŽENJE ČLANOVA I SIMPATIZERA HDZ-A GRADA POŽEGA -

POŽEGA - U organizaciji Gradskog odbora HDZ-a grada Požege, održano je tradicionalno druženje članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice na turističkom imanju Zlatni lugu u Emovačkom Lugu prigradskom naselju grada Požege. Ovogodišnje druženje okupilo je više od 500 članova i simpatizera, a domaćin je bio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Darko Puljašić. Među uzvanicima bio je i predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a i zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan i potpredsjednik požeškog HDZ-a Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Vedran Neferović i njegov zamjenik Mario Pilon koji je ujedno i potpredsjednik požeškog HDZ-a te načelnik općine Velika Vlado Boban i koalicijski partneri iz Hrvatske stranke umirovljenika, HSP AS te HSS-a.

Svim nazočnima se prvi obratio požeški gradonačelnik Vedran Neferović, gdjeIMG 2253 je u svom govorunaglasio na nužnost čistog stava koji zahtjeva izvršavanje obećanog i koji je potreban uvijek, a posebice u teškim vremenima. - Slobodan sam reći dok stojim ovdje pred vama da smo u Gradu Požegi ovih godina zacrtali velike investicije, dio je riješen, a dio će se do kraja godine završiti. Svi mi koji stojimo ovdje pred vama moramo imati jedan čisti stav i reći iskreno, ono što smo obećavali i prije tri godine,da to i izvršavamo. Bez toga ovaj skup ne bi imao smisla, bez toga i naš boravak ovdje ne bi imao smisla i ne bismo imali pravo bilo što vama reći. Mislim da smo pokazali odgovornost i ozbiljnost za naš grad, pokrenuli smo velike investicije. Vrijeme nije jednostavno, teška su vremena i nije sve išlo onako kako smo očekivali, nismo mogli sve ostvariti putem sredstava EU fondova jer su nam nažalost još uvijek nedostupni, još uvijek nisu otvoreni no to su problemi na nekoj drugoj razini. Ali kao odgovorna gradska vlast HDZ-a sa svojim partnerima u gradu, odradit će ono što je našim građanima obećano, izvršit će sve i ući čistog obraza u novi izborni ciklus za lokalne izbore - rekao je Neferović.

IMG 2261Župan Alojz Tomašević pozvao je članstvo na zbijanje redova i zajedništvo. - Danas u vrijeme kada neki razmišljaju kojim smjerom ide HDZ, kojim smjerom ide Hrvatska dajem odgovor - tu smo, jesmo i ostajemo i nemojte dozvoliti da vas bilo tko na bilo koji način poljulja u vašim uvjerenjima. HDZ i danas kada prolazi jedno vrijeme reorganiziranja, u sastavu Hrvatske vlade bit će i dalje nositelj, bit će odgovorna kao i 91. godine za domovinu Hrvatsku. Nemojte dozvoliti da vas netko uvjeri kako mi ne možemo. Ako bude potrebe ići ćemo na izbore i još uvjerljivije pobijediti. Smjer je vrlo jasan,očuvati i sačuvati vrijednosti - rekao je župan Alojz Tomašević.

- U današnjem vremenu kada mnogi razmišljaju kuda ide politika HDZ-a, kako i na koji način ćemo složiti buduću vladu, siguran sam u jedno, da svi vi skupa i ja kao predsjednik Županijskog odbora s vama nikada nećemo ustuknuti naspram HDZ-a i ostavit ga po strani. U HDZ-u proteklih godina događale su se raznorazne aktivnosti. Bilo je uspjeha, bilo je padova ali mi članovi HDZ-a i ovdje danas poručujem svima, uvijek smo jedinstveni i posebno smo složni kada se pokažu određeni problemi. I danas su se pokazali određeni problemi ali HDZ nije isključivi krivac zbog ovog što se događa i što je izglasano nepovjerenje predsjedniku Vlade. Neću nikoga optuživati, ali siguran sam da ćemo u vremenu koje je pred nama pronaći najbolja rješenja za HDZ - rekao je Franjo Lucić te dodao da se nesmijeklonuti duhom u ovim odlučnim trenutcima za HDZ ali i za budućnost Hrvatske. Ovim druženjem iskazuje se IMG 2256zajedništvo koje ne može ništa pokvariti.

Domaćin, Darko Puljašić je poželio svima ugodno druženje naglasivši kako je HDZ jedna obitelj i da se zna kome pripadaju, a da su svi zapravo prijatelji. Uz glazbu svi okupljeni objedovali su grah sa suhim mesom koji je pripremio domaćin Puljašić. Druženje se nastavilo do kasnih poslijepodnevnih sati, lijepog i sunčanog subotnjeg dana.

Tekst/foto: Vanja Protić