Četvrtak, 26 Travanj 2012 10:04

Žele doprinijeti buđenju grada

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

HSU I HNS ZAJEDNO NA IZBORE ZA MJESNE ODBORE  -

POŽEGA – Na predstojeće izbore za Vijeća Mjesnih odbora Hrvatska stranka umirovljenika i Hrvatska narodna stranka izlaze u koaliciji i to u šest gradskih MO i u Vidovcima. Želimo štošta promijeniti u ovom gradu, poručuju iz koalicije HSU-HNS, želimo doprinijeti buđenju ovog grada, jer smatraju da je premalo učinjeno za ovaj grada, jako puno obećavano, a ne izvršeno. Ovaj grad kopni i nestaje.

Požega je nekada bila grad jake i stabilne srednje klase, brendovske industrije, upečatljivog urbanizma i kulture, grad poznat po svojoj civiliziranosti, čistoći, zelenilu, parkovima, šetnicama, tri kino dvorane, kvalitetnim kazalištem, bogat sportskim terenima, grad jedinstven u Slavoniji.

Požega je danas usnuli grad, besperspektivan gradić, grad koji nasmijava široku javnost sa svoja dva Muzička festivala, dva Crvena križa, dva društva sv. Grgur, dvije proslave Grgureva, dvije povorke povijesnih postrojbi, stalne svađe s udrugama, zatvorenim i neureeđenim lokalima, raznim zabranama korištenja javnih površina za nepodobne gradskoj vlasti, grad koji je talac nerazumijevanja i odbijanja suradnje.

- Za to se obraćamo građanima da prepoznaju naša stremljenja, ne kao šturi politički program koalicije naših dviju stranaka, nego kao izraz stalnih potreba naših građana u Požegi, bez obzira na dob, spol, osposobljenost, svjetonazor a naročito političko opredjeljenje. Bez obzira ako ostanemo i u manjini nećemo ostati bez glasa, koristit ćemo sva moguća sredstva da bi izborili život dostojan čovjeka u svom rodnom gradu – istakao je Branimir Šćulac na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji gdje je koalicija HSU-HNS tražila potporu građana na izborima u nedjelju 29. travnja.