Utorak, 17 Travanj 2012 18:43

Na čelu ponovno Ante Šolić

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEŠKA ORGANIZACIJA HDZ IZABRALA NOVO RUKOVODSTVO  -

POŽEGA – Ovih dana u općinskim i gradskim organizacijama HDZ-a provode se unutarstranački izbori, te se pripremaju i županijski izbori za novo rukovodstvo HDZ-a na nivou županije, te biraju i delegati koji će glasovati za novo rukovodstvo na državnoj razini.

Proteklog vikenda tako su provedeni izbori i u najvećoj organizaciji HDZ-a onoj grada Požege, koja danas broji preko 3.000 članova u 19 temeljnih ogranaka. Upravo to članstvo regrutiralo je u protekle četiri godine rukovodstvo GO HDZ-a na čelu s predsjednikom Antom Šolićem, koji je istakao da je HDZ preuzeo u trenutku kada je imao 700 članova, više struja koje su ponovno ujedinjene. Danas je ta stranka ojačala i ima najviše članova od svih gradskih stranaka.

- Moram reći da sam zadovoljan jer od 120 izaslanika odazvalo se na skupštinu 111, što je dokaz ozbiljnosti. Na glasovanju je bilo samo 9 nevažećih listića, a svi ostali su glasovali za mene. Ja sam bio jedini kandidat jer se drugi nitko nije ni javio u kandidacijskom postupku. Ovo novo rukovodstvo govori da svi zajednički moramo sada provesti ove izbore za vijeće Mjesnih odbora i onda zasukati rukave i našem pučanstvu prenijeti koji bi to trebao biti kandidat za gradonačelnika grada Požege, koji bi to trebali biti dogradonačelnici, članovi gradskog vijeća – istakao je Ante Šolić nakon izbora. Slijedi konstituirajuća sjednica na kojoj će se između 19 članova predsjedništva izabrati dopredsjednici, tajnik i rizničar.

Novoizabrani članovi Gradskog odbora HDZ-a grada Požega: Mirjana Banović, Anto Brkić, Ivan Devčić, Drago Gašpar, Maja Lukšić, Zdenko Mautner, Borislav Miličević, Vedran Neferović, Slaven Paponja, Antun Petrić, Mario Pilon, Darko Puljašić, Ivan Radičević, Ivica Samarđić, Mijo Šestak, Josip Toman, Ferdinand Troha, Stjepan VukuŠić, Marijana Zenko-Pirc.