Srijeda, 28 Ožujak 2012 22:39

Gradska politika nema ni ideja ni vizije

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

MLADI HDSSB-A IZRAZILI SVOJE NEZADOVOLJSTVO STANJEM DRUŠTVA   -

POŽEGA – Mladi HDSSB-a tiskovnom konferencijom su izrazili svoje nezadovoljstvo stanjem u društvu grada Požege i Požeško-slavonske županije u kojoj nitko ne rješava probleme mladih. – U gradu i županiji ne postoji nikakva aktivna udruga mladih i netko tko okuplja mlade po pitanju života mladih. Mi želimo mlade uključiti i probuditi im svijest, istaći koliko je bitno da djeluju u svemu u čemu sudjeluju i seniori - rekao je Igor Čorković, povjerenik Mladeži HDSSB-a.

- U Požegi ima problema što se tiče sporta i rekreacije jer ne postoji dovoljno infrastrukture. Zašto na vidiku nema sportske dvorane na Ratarnici, zašto nema zatvorenog bazena i zašto se ne radi na izgradnji atletskog stadiona koji je nestao. Mladež HDSSB-a podupire sve projekte koji će se baviti izgradnjom igrališta i mjesta za igru djece i mladeži. Mi smatramo da svaki kvart i svako naselje zaslužuje svoje igralište, kao i ideju mladih sa Sajmišta da dobiju svoje igralište. Treba u organizaciji grada urediti prostor za mlade nešto kao kulturni dom u kojemu bi oni imali prostoriju za društvene igre, druženje – istakao je Marko Bulj.

Igor Gelenčir smatra da je najveći problem mladih nezaposlenost jer mladi sve više ostaju u mjestima gdje su otišli na školovanje. - Ne vraćaju se više u Požegu jer ovdje nema nikakve perspektive, nema uvjeta za zapošljavanje niti za otvaranje obrta. Mi tražimo da se što više stipendira mladih u deficitarnim zanimanjima, tako da se mladi nakon školovanja vraćaju u Požegu. Nema nikakvog kulturnog doma za okupljanje mladih pa se mladi neorganizirano okupljaju u parkovima Stari grad ili kod Orljave.

– Ima nas sve manje u županiji i Slavoniji, zbog manjeg prirasta, a i oni mladi ljudi koji završe škole više se ne vraćaju iz mjesta gdje su završili fakultete. Kad završe fakultet njima povratak u Požegu znači siguran povratak na burzu i njihovim roditeljima na prehranu i zbrinjavanje jer radnih mjesta nema. Jedino što politika može učiniti na prostoru čitave Slavonije to je otvaranje radnih mjesta. Mladima treba stvoriti i jedan polivalentni centar gdje će se okupljati. Do sada politika nema ideja i vizija, jer ako nema to ništa ni ne čini – rekao je dr. Dražen Đurović, predsjednik ŽO HDSSB-a i saborski zastupnik.