Četvrtak, 22 Ožujak 2012 12:26

Zašto šuti hrvatska javnost?

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA POSTAVLJA PITANJA  -

Interesantna je činjenica da se u javnosti gotovo svi potezi Milanovićeve vlade prezentiraju kao jako dobri i bez kritika, stoga HSS drži svojom dužnošću oštro protestirati protiv dva Vladina poteza. Odricanja hrvatske nacionalne naftne kompanije INE prihoda od Sirijskih naftnih izvora i najnovijeg poteza eutanazije Hrvatske poljoprivredne komore.

Koji je to djelomični politički suverenitet koji će hrvatska država zadržati po ulasku u EU ako već sada mora slijediti takve, za Hrvatsku samoubilačke poteze kao što su sankcije EU prema Siriji i to unatoč činjenici da Švicarske pa i Francuske kompanije uvoze i trguju čak i naftom iz Irana usprkos dugogodišnjim sankcijama?

Zašto je obavezno članstvo i plaćanje članarine hrvatskih tvrtki u Hrvatskoj gospodarskoj komori, što ju čini najbogatijom hrvatskom institucijom, tako dobra stvar za hrvatske radnike i poduzetnike, a postojanje poljoprivredne komore tako loša stvar za hrvatske poljoprivrednike da poljoprivrednu komoru treba uništiti? HSS-ovo protivljenje uništavanju te poljoprivredne institucije ne proizlazi iz činjenice da je HSS seljačka stranka nego se protivimo zbog toga jer je poljoprivreda jedan od najznačajnijih razvojnih resursa Hrvatske. HSS-u je prijedlog izmjena Zakona o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori potpuno neprihvatljiv jer predstavlja udar na organiziranje poljoprivrednika kao partnera Vlade, Ministarstva poljoprivrede te regionalne i lokalne samouprave.

Radi li se ovdje o nespretnosti i nerazumijevanju ili se potvrđuje teorija da ovoj Vladi očuvanje sela i proizvodnje hrane nisu u nikakvim prioritetima?