Petak, 10 Veljača 2012 10:38

Podrška razvoju civilnog društva

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

ŽUPAN PRIMIO DELEGACIJU VELEPOSLANSTVA SAD  -

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović primio je delegaciju Veleposlanstva SAD koju su činile Kate Suryan, suprugom američkog veleposlanika i Sita Sonty, ataše za kulturu i tisak, te Branka Kaselj, predsjednica Zaklade „Slagalica“ iz Osijeka. Održan je i radni sastanak na kojem je župan Aladrović upoznao gošće koje su u obilasku slavonskih županija, s našom županijom starom više od 800 godina, našom bogatom kulturom, tradicijom i baštinom.

P2104486Veliko zadovoljstvo viđenim za vrijeme radnog posjeta Kate Suryan je izrazila i iskazala svoje odlične impresije, te izrazila želju da se upravo ta bogata tradicija i baština očuvaju u čemu. Jedan od načina očuvanja je upravo djelatnost i projekti brojnih udruga civilnog društva čiji rad će podržavati i Veleposlanstvo SAD. Sita Sonty je podsjetila na neke od projekata koji se provode s ciljem što boljeg razvoja civilnog društva.

Jedan od načina pomoći projektima idu i preko Zaklade „Slagalica“ koja je spona između financijskih sredstava od međunarodnih fondova, pa i sredstava koja se odobravaju od američke države uz pomoć Veleposlanstva SAD. Branka Kaselj je istakla da su unazad nekoliko godina brojnim udrugama i projektima upućena sredstva od 350 tisuća kuna, od kojih je nekoliko participirano i na području naše županije. Tako su sredstva upućena za projekte udruge slijepih, udruge za osobe s posebnim potrebama a uređeno je i dječje igralište u Bjeliševcima.