Četvrtak, 19 Siječanj 2012 14:16

Zašto ne u Europsku uniju?

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ONAKO KAKO NAŠ ULAZAK U EU VIDE EUROSKEPTICI  -

1.   Ulaskom u EU Hrvatska gubi svoju suverenost. Štoviše, predaje je u ruke onih koji rade za banke I korporacije i koji namjerno izazivaju krizu u cijeloj Europi sa ciljem oduzimanja i privatiziranja istinskih vrijednosti europskim narodima: šume, (auto)ceste, telekomunikacije, vode ... Hrvatske vode su sljedeće dobro koje namjeravaju oduzeti hrvatskom narodu! Ukoliko izgubimo suverenost, više nećemo imati nikakav mehanizam za obranu od takvih napada!

2.  Ulaskom u EU, bogati stranci, banke i korporacije legalno bi mogle kupiti hrvatsku zemlju, šume, otoke ... i to novcem koji su u suradnji s hrvatskim političarima opljačkali iz Hrvatske!

3.  Ulaskom u EU cijene proizvoda naglo bi skočile, dok bi plaće pale! Jedan od razloga pada plaća bio bi i dolazak strane radne snage na područje Hrvatske, koji bi rušili cijenu rada do u bescjenje! Zašto da to dopustimo pogotovo dok posla nema ni za nas?

4.  EU namjerno i sustavno uništava hrvatsko gospodarstvo! Malo poduzetništvo, poljoprivreda,brodogradnja, građevinska industrija, mliječna industrija, ZERP... Da, onima kojima to još uvijek nije jasno. A izazvali su je upravo oni koji žele da im hrvatski narod preda moć odlučivanja o njima na prevari nazvanoj referendum! To su vlasnici banaka i korporacija u suradnji sa EU te našim prodanim političarima!

5.  Referendumi su u pojedinim zemljama, sadašnjim članicama EU ponavljani i više puta! Netko je jako mnogo uložio u ovu prevaru nazvanu EU i želi svoj novac nazad. S kamatama, i otocima, i šumama, i potpunom kontrolom nad našim životima.

6.  Hrvatski su branitelji dragovoljno odlazili u rat znajući da postoje velike šanse da se iz njega ne vrate. I znali su zašto to rade! Za svoju djecu, za hrvatski narod,...za sve. Ne odbacujte to, ne obezvrjeđujte njihovu žrtvu. Pogotovo ne zbog svoje nezainteresiranosti ili lijenosti da pronađeš istinu jer ovo je samo druga vrsta rata.

7.  U Uniju ćemo davati više novca nego što ćemo iz nje dobivati, krupnom kapitalu bit će dobro, ali ne I radnicima, plaće neće rasti, a ako poželite prosvjedovati, možete koliko želite vikati po Zagrebu, prava vlast u Bruxellesu ionako vas neće čuti niti je možete srušiti. To su osnovne teze ove skupine protivnika Unije. No, koja je onda alternative za Hrvatsku?

8.  Već godinu i pol dana traju sastanci I summiti na najvišim razinama EU, bez ikakvog efekta. Rješenje krize I vizija budućnosti Unije ne naziru se niti na teoretskoj razini. Lideri EU zapravo se ne uspjevaju dogovoriti oko ničega osim vatrogasnih mjera, koje redovito povlače u zadnji čas, što samo doprinosi dramatic čitave situacije.

9.  Hrvatska ulazi u EU u trenutku najteže krize nakon Drugog svjetskog rata, ekonomske i socijalne, ako ne I raspadanja eura. Ako se akutni financijski problem u Uniji i riješi, kriza će u smislu recesije trajati još nekoliko godina. I to je tužna činjenica - ulazimo u polu mrtvo tijelo. Birokratizirano, imperijalno, militarističko, asocijalno i agoničnotijelo.

10. Europska unija danas nema jasno definiran stav prema pitanjima od globalne važnosti, poput problema globalnog zatopljenja ili revolucionarnih promjena na Bliskom istoku i sjeveru Afrike. No, kako od EU uopće očekivati aktivnu ulogu u obrani demokratskih principa ili zaštiti ljudskih prava, kada "kod kuće" upravlja europskom krizom na način koji je sve samo ne transparentan i demokratski.