Srijeda, 11 Siječanj 2012 12:35

Europa Da ili Ne

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PITANJE KOJE SVE ČEŠĆE POSTAVLJAJU GRAĐANI HRVATSKE  -

Pred nama je uskoro referendum na kojemu se svi građani Republike Hrvatske mogu i trebaju izjasniti da li žele ili ne žele postati članovi Europske unije. Mogu i trebaju, to svakako treba tako i shvatiti, ali i učiniti, jer trebate sami odlučiti svojim glasom o svojoj sudbini. Nemojte dozvoliti da drugi glasaju umjesto vas pa da onda poslije žalite što su upravo odlučili suprotno od vaših razmišljanja.

 

To će biti izbor manjine

 

Da to će biti izbor manjine jer će na referendumu biti slab odaziv, po svim predviđanjima oko polovine ili manje birača, pa će zapravo manjina odlučivati o sudbini svih stanovnika. Zato svakako izađite na referendum i svojim glasom spriječite da manjina odlučuje o sudbini cijele Hrvatske.

 

Sve manje oduševljenih Europom

 

Da unatoč pričama političara u medijima da je sve više građana RH za ulazak u EU, to nije istina, jer je veliki dio još uvijek skeptičan, što se svakim danom zbog nemilih događaja koji se dešavaju s Europom, zapravo povećava. Oduševljenja Europom zapravo nema, možda više onih koji sada više nisu tako odlučni, jer Europa ima sve više problema, zapravo Titanik koji tone, i svi traže čamce za spašavanje, a mi se pokušavamo ukrcati. Brojni nezavisni mediji provode svoje ankete koje su uglavnom porazne po rezultatima u izjašnjavanju za Europu.

 

Radić bi opet rekao onu o guskama i magli

 

Da, samo da je živ vjerojatno bi izrekao svima onu poznatu „Ne srljajte kao guske u maglu“, jer sada naš ulazak u EU doslovno izgleda srljanje u nešto što više ne poznamo. Europa nije više ono što je nekada bilo 5+, Europa je sada nešto drugo. Svi su ušli u Europu a nitko nije izašao iz Europe, da to je bila prije par godina točna konstatacija, no danas neke zemlje razmišljaju o izlasku iz EU. A daleko industrijski razvijenije zemlje grcaju u problemima, pa zapravo Europa izgleda kao balon koji su svi samo napuhavali da postane veći. Sada su se neki zagrcnuli od tog prikazivanja veličine, glamura i silnih novaca koji su se trošili, a zapravo ni kod njih, nije ih bilo.

 

Europa donosi široke mogućnosti za sve građane

 

Da, možete ići tražiti posao u Europu. Pa naši građani su već izgradili dio te Europe jer smo uvijek išli u Europu tražiti posla, to nije ništa novo. Poljoprivrednici, obrtnici i mali poduzetnici imat će daleko veća tržišta. Da tržišta koja su već sada prepuna robe, koja je daleko jeftinija nego što ju mi možemo proizvesti. Već sada nam je uvoz daleko prestizao izvoz, a sada kad se ukinu i posljednje barijere sva ta europska roba preplavit će nas i uništiti našu već sada uništenu proizvodnju.

 

Hoće li nam stranci pokupovati zemlju?

 

Hoćemo li izgubiti ovu teško stečenu samostalnost?

 

Brojna su pitanja na koja se nude odgovori, nekada uvjerljivi a nekada manje uvjerljivi. Euro skeptici iz Europe predviđaju nam najcrnji scenarij, koji će biti poguban za Hrvatsku, i čude se našim željama za ulazak.

 

Što vi mislite dragi čitatelji? Napišite nam a mi ćemo Vaša mišljenja o Europi i našem ulasku u EU objaviti u slijedećem broju. I pozitivna i negativna, no još uvijek prije vremena nego što sami o tome odlučimo. Prije referenduma.

 

Čekamo Vaša mišljenja, možda će pomoći upravo onima koji su još uvije neodlučni.

 

Neodlučni Za ili Protiv.