Srijeda, 10 Travanj 2013 18:29

Predstavili u požeškom Domu umirovljenika

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

HDZ SVOJE KANDIDATE I LISTU ZA EU PARLAMENT  -

 

POŽEGA - Hrvatska demokratska zajednica svoje kandidate za Europski parlament predstavila je u požeškom Domu za starije i nemoćne osobe korisnicima i djelatnicima doma. Pod sloganom HDZ je snaga europske hrvatske predstavili su se kandidati s liste broj 12, drugi na listi Andrej Plenković iz Zagreba, peta na listi Zdravka Bušić iz Imotskog, osmi na listi Kristijan Tušek iz Kolna i deseti na listi Zdravko Krmek iz Vinkovaca.

IMG 5835Uglavnom se razgovaralo o stavovima koje će zastupati u EU parlamentu, te o socijalnom položaju hrvatskih građana treće dobi po ulasku u Europsku uniju. Budući zastupnici obećali su da će zagovarati europsku politiku koja će promicati razvoj svih hrvatskih krajeva, korištenje EU fondova, promicanje solidarnosti, zaštitu obitelji, potporu poljoprivredi i ribarstvu, infrastrukturno povezivanje i zaštitu okoliša te promicanje hrvatske kulture i jezika.

Nakon izlaganja razvila se diskusija o trenutnom položaju hrvatske te o onome što nas očekuje u EU s gledišta umirovljenika i korisnika doma s pitanjima koja su upućena budućim parlamentarcima.