Nedjelja, 17 Veljača 2013 11:26

Po novi mandat ide Davor Huška

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PREDSTAVLJENI KANDIDATI HDZ ZA GRAD PAKRAC  -

 

PAKRAC – Na tiskovnoj konferenciji u sjedištu Gradskog odbora HDZ-a grada Pakraca predstavljeni su kandidati za gradonačelnika grada Pakraca i kandidatkinja za dogradonačelnicu. Po novi mandat kako je istaknuto na predstavljanju ide dosadašnji gradonačelnik Davor Huška, a za dogradonačelnicu je istaknuta kandidatura Ana-Marije Blažević.

IMG 2107Mr. sc. Davor Huška je po četvrti puta kandidat za gradonačelnika Pakraca, a funkciju gradonačelnika obavlja u tri mandata zadnjih devet godina. – Kandidaturu ističem jer smatram da i dalje mogu davati najbolji doprinos u razvoju garda Pakraca, u jednom kontinuitetu pripremljenih programa, i što sam dobio podršku u mojoj stranci – istakao je Huška koji je najavio u 14 dana objavu i svog programa, a potom i kandidate za gradsko vijeće ispred HDZ-a. Smatra da svoju kampanju vodi još od kada je prije četiri godine krenuo s novim mandatom i da će birači sve što je napravljeno u tom razdoblju prepoznati. Izborni program pripremili su za razdoblje od 2013-2020. po modelu koji se radi u EU, kaže Huška, jer već sada su brojni planovi grada Pakraca vezani za programe i financiranje od EU. Do sada su pokazali da su vrlo uspješno povlačili sredstva Europske unije za financiranje brojnih projekata i pokazali jedan kontinuitet u tom radu. – U tome smo dosta uspješni, proveli smo gospodarski oporavak kroz otvaranje novih radnih mjesta u našoj Poduzetničkoj zoni i poduzetničkom inkubatoru, te kroz osiguravanje kvalitetnijih uvjeta življenja povećali standard građana. Posebno je povećan u društvenom dijelu kroz kvalitetniju skrb za djecu u vrtićima, kroz školovanje i zdravstvo, a također i u komunalnom standardu na cijelom području grada Pakraca – istakao je Huška.

Ana Marija Blažević je rođena u Pakracu, studira na Pravnom fakultetu uz rad, vodi zajednicu žena HDZ-a Katarina Zrinski, radi u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac. Politikom se bavi od 2003. godine kada je postala predsjednica mladeži HDZ-a. Aktivna je u udruzi Seljačka sloga Prekopakra. Kao dogradonačelnica pokrivala bi segment društvenih djelatnosti.

Podršku kandidaturi dao je predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić, koji je istakao upravo mladost Ana Marije koja se svojom aktivnošću nametnula i spremna je da preuzme takvu dužnost. Grad Pakrac je svijetli primjer jer je do sada povukao najviše sredstava iz fondova Europske unije i najviše napravio na otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju.