Ponedjeljak, 28 Siječanj 2013 11:36

Općinska organizacija SDP-a Općine Velika

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

Općinska organizacija SDP-a Velika ovim putem obavještava javnost i predstavlja SDP – ovog kandidata za  načelnika Općine Velika. Kandidat za načelnika Općine Velika je Alen Solić  iz Radovanaca, rođen 1974. godine. Predsjednik je Udruge „Veličanka“, koja je pokrenula mnoge projekte u Velikoj.

Smatramo da malo tko u našoj općini može biti zadovoljan učinjenim u proteklom razdoblju, a stagnacija cijele Općine je vidljiva. Unatoč mnogim velikim obećanjima od kojih se  većina nije ostvarila, ističemo uređaj za pročišćavanje otpadnih voda koji nije izgrađen. Mi taj projekt možemo riješiti u roku tri mjeseca. Stoga smo okupili grupu mladih ljudi čija je želja  poboljšati uvjete življenja u samoj općini.

U planu ukupnog razvoja općine Velika iz 2008. godine doneseno je devet projektnih aktivnosti koje su trebale biti završene u četiri godine aktualne vlasti. Od devet projekata završena su samo dva: rekonstrukcija domova u Dragi i Stražemanu, te turistički ured u Velikoj. Smatramo da to nije dovoljno, jer nije napravljena izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda u svim naseljima na području Općine Velika, te  plinofikacija naselja u Općini Velika. Također nije napravljen  program sanacije i zatvaranja odlagališta komunalnog otpada, a nisu izgrađena niti reciklažna dvorišta. Projekt izgradnje i uređenja poduzetnička zone također nije pokrenut. Nije izgrađena turističko rekreativna zona niti je razvijen zaštitni znak Park prirode Papuk kao brend iste. Ne potiče se  razvoj vinogradarstva, voćarstva i stočarstva, ne potiče se razvoj ruralnog turizma itd. Bez rješavanja ovih  pitanja nema razvoja naše općine.

Na izbore izlazimo puni želje i energije da popravimo stanje u Velikoj,  a uvjereni smo  da će građani Općine Velika to prepoznati, te nam dati svoje  povjerenje – stoji u priopćenju koje potpisuje Alen Solić iz SDP-a Velika.