Utorak, 08 Siječanj 2013 20:18

Središnji trg nam je još uvijek parkiralište

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

HSLS SE ZALAŽE ZA VEĆA KAPITALNA ULAGANJA U GRADU POŽEGI  -

POŽEGA – Racionalnije trošenje proračunskih sredstava i veća kapitalna ulaganja u gradu Požegi traže članovi županijskog i požeškog gradskog odbora HSLS-a. Oni su tiskovnom konferencijom istakli samo nekoliko primjera i konkretnih zadataka koje su razradili u stranci. Danijel Majer, predsjednik ŽO istakao je da nema dugogodišnjeg plana razvoja grada Požege, a da i dalje nema ništa od najavljivanih velikih investicija, izgradnje nove tržnice, izgradnje garaža za parkiranje automobila, izgradnje dječjeg vrtića, nema poticane stanogradnje, a da nema ništa niti od rekonstrukcija Trga sv. Trojstva i Trga sv. Terezije. Neke od tih investicija treba kandidirati u EU fondove ili uključiti javno privatno partnerstvo.

- Požega je jedan od rijetkih gradova u kojemu je središnji trg ujedno i najveće parkiralište. Svi gradovi su svoje glavne trgove obnovili. Ako su mogli oni, može i Požega. Požeški je trg jedan veliki kulturni spomenik, a Europa cijeni kulturu. Kad se napravi kvalitetan projekt onda neće biti problem pronaći bespovratna sredstva iz fondova Europske Unije, a i Europska banka za obnovu i razvoj rado će odobriti sredstva za takve projekte. Grad bi morao osigurati samo 20% sredstava. Na isti bi se naći mogao urediti i Trg sv. Terezije, a tu bi se pomoć mogla tražiti i od Biskupije, jer je riječ o trgu ispred katedrale – rekla je Snježana Mršić, potpredsjednica HSLS-a Požege

- Požega zaslužuje imati novu, suvremenu tržnicu. To je projekt koji je aktualna gradska vlast unazad 10 godina spominjala pred svake izbore, čak je gradonačelnik i neke ugovore potpisivao. Ako on ne zna kako to napraviti, mi znamo – kaže Petar Garilović, tajnik HSLS-a županije, koji predlaže tržnicu i parkiralište u Cvjetnoj ulici koja bi se mogla graditi sa privatnim investitorima uz pravo korištenja na 30 godina. Grad Požega vlastitim snagama te projekte ne može izgraditi, a ovako ih nakon 30 godina dobiva u vlasništvo.

- Mladi hrvatski liberali izražavaju žaljenje što nitko od naših kandidata nije izabran u Savjet mladih grada Požege. Bojimo se da ni ovaj saziv Savjeta neće ništa raditi, jer ga vlast samo formalno osniva i popunjava članovima jedne stranke – istakla je Ivona Takač, članica Mladeži HSLS-a.