Ispiši ovu stranicu
Petak, 07 Veljača 2020 17:26

Priopćenje predsjednika ŽO SDP PSŽ vezano za organiziranje skupa predsjedničkog kandidata u prosincu u Požegi

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

POŽEGA - U našu redakciju pristiglo je priopćenje predsjednika ŽO SDP PSŽ vezano za organiziranje skupa predsjedničkog kandidata u prosincu u Požegi koje prenosimo u cjelosti:

"Nakon više medijskih napisa i upita o načinu organiziranja predizbornog skupa predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića u Požegi 16. prosinca 2019. godine, a s ciljem zaštite digniteta Županijske organizacije SDP-a požeško-slavonske županije i stranke u cjelini, dostavljam priopćenje za javnost u kojem ističem:

1. Na zahtjev glavnog tajnika SDP-a, Nikše Vukasa, a sukladno uputama i sugestijama Izbornog stožera Zorana Milanovića, Županijski odbor SDP-a sudjelovao je u organizaciji predizbornog skupa.

2. Tijekom dogovora o podjeli zadaća, rečeno je kako će skup platiti gospodin Ante Mandarić te da SDP-Požeško-slavonske županije u tome neće sudjelovati.

3. Skup u dvorani „Sara“ dogovorio je Ivan Vlahović - predsjednik GO SDP Požega – poslovni partner ili zaposlenik u tvrtkama gospodina Mandarića. Uglavnom, dali su nam na znanje kako su oni dio organizacijskog odbora za doček Zorana Milanovića imenovani od strane glavnog tajnika Nikše Vukasa.

4. Svi članovi SDP-a Požeško-slavonske županije imali su zadaću pozvati simpatizere i članstvo stranke na predizborni skup.

5. Nakon predizbornog skupa u hotelu „Grgin dol“, gospodin Mandarić je, pred desetak ljudi, kazao kako je on platio račun u „Sari“.

6. Nakon toga, u više navrata, pred članovima SDP-a Požeško-slavonske županije, Vlahović i Mandarić govorili su kako su njih dvojica platili troškove predizbornog skupa.

7. Uvjeren sam kako zbog toga nikakav račun nije stigao u SDP požeško-slavonske županije te, posljedično, nije mogao biti knjižen u poslovnim knjigama stranke.

Dakle, Županijski odbor SDP-a požeško-slavonske županije, sukladno dogovoru s Glavnim tajnikom Nikšom Vukasom, korektno je odradio povjerene nam poslove pozivanja i dočeka simpatizera i članova stranke, a što se tiče poslova vezano za dogovaranja dvorane i način njezina plaćanja te mogućeg evidentiranja računa u poslovnim knjigama stranke, Županijski odbor SDP-a požeško-slavonske županije nije imao aktivnu ulogu, niti ikakve spoznaje o tome."

U potpisu priopćenja predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije mr.sc.Mitar Obradović, v.r.

 

DOPUNA PRIOPĆENJA U 19,00 SATI:

"Na sastanku koji je održan danas u 17 sati u prostorijama stranke u Požegi dobili smo informaciju od glavnog tajnika Nikše Vukasa da je račun za predizborni skup Zorana Milanovića u Sari zaprimljen, knjižen i plaćen od strane SDPH u Zagrebu."

U potpisu dopune priopćenja predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije mr.sc.Mitar Obradović, v.r.