Nedjelja, 22 Prosinac 2019 23:11

HDZ je zadovoljan izbornim rezultatima jer naš cilj je bio ulazak naše kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović u 2. krug

Ocijeni sadržaj
(25 glasova)

POŽEGA – Nije stožer HDZ-a bio onako pun kao što je bilo nakon izbora u proteklih nekoliko godina. HDZ nije kao često do sada ukupni pobjednik izbora u Požeško-slavonskoj županiji, nego je to pjevač Miroslav Škoro, kojega su i predstavljali cijelo vrijeme kao drugog kandidata HDZ-a. Mnogi i u HDZ-u su to shvatili kao ozbiljno, pa je sigurno veliki dio HDZ-ovih glasova otišao i Miroslavu Škori, no nedovoljno da ga lansira u 2. krug. Konačno u HDZ-u mogu biti zadovoljni što je njihova kandidatkinja ušla u 2. krug, iako kao druga, jer je po broju i postotcima Hrvatska ipak glasovala za Zorana Milanovića.

 - HDZ je zadovoljan izbornim rezultatima jer naš cilj je bio ulazak naše kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović u 2. krug, gdje ćemo pobijediti i ona će ponovno biti predsjednica Hrvatske još slijedećih 5 godina – istakao je kratko predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije prof. dr. sc. Željko Glavić. On je komentirao i pitanje novinara kako tumače da je Miroslav Škoro ostvario tako dobar rezultat u Požeško-slavonskoj županiji, te izašao kao ukupni pobjednik u svim općinama i gradovima osim općine Brestovac. – Škoro je poznati pjevač, čovjek kojega su mnogi kroz njegove pjesme i požeški festival zavolili. Pjeva slavonske pjesme i logično je da je u Slavoniji uspio privući određeni broj glasača da glasuju za njega. No, to je u konačnici nevažno jer u 2. krug idu samo dva kandidata.

 - Prije svega zahvaljujemo se svim glasačima koji su izašli na izbore, jer su na taj način pokazali da im je stalo do demokracije i tko će biti hrvatska predsjednica ili predsjednik u slijedećih 5 godina. Naravno da zahvaljujemo našim glasačima koji su podržali našu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović, a nadamo se da će i u 2. krugu napraviti to isto.

Kolinda Grabar Kitarović je u Brestovcu dobila 39,52% ili 704 glasa, Pleternici 33,84% ili 1863 glasa, Čaglinu 31,54% ili 336 glasova, Kaptol7u 31% ili 466 glasova, Velikoj 30,14% ili 752 glasa, Jakšiću 29,97% ili 568 glasova, Kutjevu 27,09% ili 721 glas, Požegi 26,41% ili 3.368  glasova. U Kutjevu i Požegi Kolinda Grabar Kitarović dobila je najmanji postotak glasova, a uvjerljivo je u tim mjestima pobijedio Miroslav Škoro sa 35,41% ili rekordnih 47,76% u Kutjevu.