Četvrtak, 06 Prosinac 2012 09:35

HSS i HSLS na lokalne izbore zajedno

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POTPISAN SPORAZUM O POLITIČKOJ SURADNJI HSS-a I HSLS-a  -

POŽEGA – Kako se približava vrijeme lokalnih izbora sve življe su aktivnosti među strankama, a jedna od tih je i potpisani Sporazum o političkoj suradnji HSS-a i HSLS-a. Ove dvije stranke će na županijskoj razini surađivati na predstojećim lokalnim izborima za vijeća općina i gradova, te izbor načelnika i gradonačelnika. Uz nazočnost Branka Hrga, predsjednika HSS-a i Darinka Kosora, predsjednika HSLS-a, sporazum su potpisali Željko jakopović, predsjednik ŽO HSS-a, Danijel Majer, predsjednik ŽV HSLS-a, Tomislav Martinčić, predsjednik HSLS-a grada Požege i Predrag Livak, predsjednik HSS-a grada Požege.

- Predsjedništvo HSS-a je zauzelo stav o načinu izlaska na lokalne izbore, da prepuštamo lokalnim gradskim i županijskim organizacijama da dogovaraju partnere na terenu, da imaju apsolutnu slobodu u odlučivanju i apsolutnu odgovornost za rezultate na izborima. Očekujemo da nećemo loše proći na lokalnim izborima jer ćemo s partnerima s kojima dogovaramo suradnju zadržati snagu i da ostajemo značajna stranka na lokalnoj razini. Pripremat ćemo se za buduće parlamentarne izbore i dokazati da nismo baš tako slaba stranka kako se čini. S HSLS-om smo se našli u nekoliko sredina, u Zagrebu, Vukovarsko-srijemskoj županiji i na još nekim budućim suradnjama. Na lokalnim izborima nema neke velike ideologije, postoji program koji mora rješavati osnovne potrebe građana – istakao je Branko Hrg.

- Svaka županija je priča za sebe i u svakoj županiji treba glasati za najbolje ljude a građani će to prepoznati. Koalicija s HSS-om je krenula u Zagreba i već sada naš kandidat ugrožava dva favorita. Zašto to dobro ne bi prenijeli na još nekoliko županija, no ovaj sporazum je isključivo odluka naših lokalnih organizacija. To je dobro kada ih vodstva središnjice ne sile u koalicije. Danas su ljudi nezadovoljni sadašnjom vlašću, jer u ovih godinu dana nisu ništa pokazali, nisu još uvijek oduševljeni niti bivšom vlašću i mi pokušavamo sada formirati neku treću opciju da građani mogu birati a ne glasati uvijek protiv – istakao je Darinko Kosor koji očekuje veću podršku glasača jer su pokazali da je njihov gospodarski program bio bolji od onoga što je ponudila „kukuriku“ koalicija.