Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 01 Srpanj 2019 08:49

Na akademijinim sportskim susretima najuspješniji članovi HNS-a Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

VELIKO OKUPLJANJE ČLANOVA HNS-a IZ CIJELE HRVATSKE NA 13. POLITIČKOJ AKADEMIJI STRANKE -

SVETI MARTIN NA MURI - Već 13. godinu održavaju se godišnji susreti brojnih članova HNS-a stranke liberalnih demokrata iz cijele Hrvatske pod nazivom Politička akademija HNS-a. U poznatim termama Sv. Martin na Muri ove godine održana je drugu godinu za redom i 13. Politička akademija na kojoj se okupilo gotovo 2.500 sudionika iz svih svih županijskih organizacija HNS-a. Uz redovan politički rad i obraćanje čelnika stranke ovom zaista respektabilnom skupu održala su se natjecanja iz 19 sportskih disciplina, cjelodnevno druženje uz ručak i popodnevno uživanje u termama. Na ovoj 13. Političkoj akademiji sudjelovao je i jedan autobus sa 45 članova HNS-a s područja Požeštine, koje je organizirala Marica Vidović iz Kaptola, predsjednica ŽO HNS-a požeško-slavonskog.

U Svetom Martinu održane su sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora HNS-a, ali i susret dužnosnika stranke i ministara u aktualnoj Vladi RH s predstavnicima medija. - Politička akademija HNS-a na kraju svake akademske godine organizira susrete za sve izabrane predstavnike u jedinicama lokalne samouprave. Ti su susreti prerasli u veliko stranačko okupljanje, ali i veliko druženje uz odlično posjećene sportske susrete - rekao je voditelj Političke akademije Boris Blažeković. Prvi susreti održani su 2. srpnja 2006. godine u Topuskom, nakon čega su se četiri puta održali na Bjelolasici, tri puta u Svetom Martinu na Muri, četiri puta u Termama Tuhelj i ove godine ponovo u Svetom Martinu na Muri, gdje se okupilo oko 2500 članica i članova stranke. Zajedničko druženje svih obučenih u oranž majice, zaštitni znak HNS-a, zaista je bila dojmljiva slika.

Na početku su se okupljenima obratili domaćin ovih 13. susreta, međimurski župan Matija Posavec, HNS-ov župan, jedan od uspješnijih župana u RH koji vodi jednu od najrazvijenijih županija u RH, koja je u europskim okvirima svrstana u 10 top regija za privlačenje investicija u Europi. Skupu se obratila i HNS-ova ministrica u Vladi RH, Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, koja energično provodi značajne reforme u obrazovanju. I drugi ministar iz HNS-a, Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja, ujedno i potpredsjednik Vlade RH, istakao je uspjehe koje je postigla ova koalicijska Vlada u kojoj je HNS donio potrebnu ravnotežu, jasan stav moderne proeuropske Hrvatske, jasan stav da se moraju provesti reforme u RH koje svojim radom predvode upravo HNS-ovi ministri.

Sportske ekipe HNS-a požeško-slavonske županije mogu posebno biti zadovoljne ove godine, jer su u veliko finale koje se izvodi pred cijelom okupljenom akademijom nakon ručka, ušli i u ženskoj i muškoj ekipi. Zaista su i najglasniji bili navijači iz Požeštine, koji su podržavali svoje finaliste. Prva se natjecala ženska ekipa u povlačenju užeta koja je do finala došla sa nekoliko pobjeda, a u finalu je pokazala svoju dominaciju i u dva dobivena povlačenja užeta osvojila pehar za 1. mjesto. I muška ekipa je došla u finale nakon nekoliko uspješnih borbi na terenu, a u samom finalu nisu uspjeli osvojiti dva pobjednička povlačenja pa su osvojili 2. mjesto. Time je ekipa ŽO HNS-a požeško-slavonske županije ostvarila do sada najuspješniji sportski nastup u svih 13 godina ovih susreta. U tome im je svakako pomoglo i sponzorstvo kutjevačkih vinarija Mihalj i Sontachi sa svojim vinom. Požeština je vodila sa sobom i tamburaše iz Kaptola, koji su nakon ručka imali svoj koncert na velikoj pozornici za sve sudionike 13. Političke akademije HNS-a.

Galerija slika