Nedjelja, 26 Svibanj 2019 09:58

Danas vas očekuju Izbori za EU parlament – otvorena 223 biračka mjesta u Požeško-slavonskoj županiji

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA – Zaista lijep i sunčani dan iskoristite danas i prošetajte do svog biračkog mjesta jer danas se održavaju Izbori za EU parlament. Čak 223 biračka mjesta u Požeško-slavonskoj županiji čekaju na vas i Vaš glas, jutros od 7 sati, pa sve do 19 sati uvečer. Samo u gradu Požegi očekuje vas 48 biračkih mjesta, koja su već svim građanima „poznata“, misle tako u Izbornom povjerenstvu, jer popis biračkih mjesta nije nigdje javno objavljen.

IMG 5154Istina, da vas tamo čeka poveća plahta od glasačkog „listića“ na kojoj se trebate snaći, prije sve dobro pročitati i potražiti pomoć ako treba od biračkog odbora koji su uvijek na usluzi biračima. Do sada smo imali najmanju izlaznost u cijeloj Europi, tek nešto više od 25%, pa se svi kandidati na listama nadaju da će se situacija popraviti, te se i mi bar približiti izlaznosti na glasovanje ostalim europskim državama koje iznosi nešto više od 45%.

Sad smo se već navikli da ne moramo zaokružiti samo broj liste, nego da možemo svoj preferencijalni glas dati jednom od kandidata na toj listi i tako mu dati bolju šansu da ga izaberemo u EU parlament.