Ispiši ovu stranicu
Petak, 26 Travanj 2019 08:20

Inicijativa „67 je previše“ kreće sa prikupljanjem potpisa

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

   Inicijativa 67 je previše zalaže se za povratak dobi za odlazak u mirovinu na 65 godina i za umanjenje penalizacije prijevremenih mirovina.

Zalažemo se za poticanje duljeg ostanka u svijetu rada, a ne za kažnjavanje svih onih koji ne mogu ili ne žele raditi dulje od 65 godina.

Zalažemo se za borbu protiv diskriminacije starijih radnika i omogućavanje svima da ostanu u svijetu rada do 65 godine starosti.

Zalažemo se  za dostojanstvenu mirovinu za one koji su prisiljeni svijet rada napustiti nekoliko godina ranije zato što ne mogu više raditi ili im društvo to ne omogućuje.

Vjerujemo i znamo da Hrvatska može i mora omogućiti dostojanstvenu starost svojim građanima. Znamo da novaca za mirovine ima, samo što nisu pravedno raspoređeni. Znamo da ima boljih, važnijih i hitnijih rješenja za to kako poboljšati mirovinski sustav i učiniti ga pravednijim.

     Mirovinski sustav pitanje je koje se izravno tiče svih nas, radnica i radnika, umirovljenika, naših roditelja, djece, supružnika, partnera, rođaka i prijatelja. Ovo je akcija svih onih koji smatraju da hrvatski građani zaslužuju dostojanstvenu starost, i spremni su se za to boriti.

Stoga na sudjelovanje u ovoj akciji pozivamo sve organizacije, udruge i pojedince koji se mogu i žele aktivno uključiti i pridonijeti uspješnosti akcije.

     Koordinacija Požeško slavonske županije poziva sve građanke i građane Požeško slavonske županije starije od 18 godina da u period od 27.04.2019. do 11.05.2019. godine dođu na štandove Inicijative 67 je previše koji će se nalaziti u svim gradovima i općinskim sjedištima, želimo da građani i građanke sami donesu odluku.

Cilj nam je prikupiti dovoljan broj potpisa potreban za raspisivanje referenduma na kojem bi građani imali prilike izjasniti se o našem prijedlogu izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju.

Referendumsko pitanje napisano je u obliku zakonskog prijedloga. Ako referendum bude uspješan, to znači da će građani svojim glasanjem izravno usvojiti novi zakon.

    Koordinacija „Inicijativa 67 je previše“ Požeško-slavonske županije