Nedjelja, 11 Studeni 2012 13:40

Lucić smatra da netko koči

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NEZADOVOLJAN PODRŠKOM ZA NOVU BRZU CESTU KROZ BABJU GORU -

POŽEGA – Saborski zastupnik Franjo Lucić nije zadovoljan podrškom i brzinom rješavanja planskih radnji na projektu brze ceste Brestovac – tunel kroz Babju Goru – Godnjak – Autocesta, koji je i dio HDZ-ovog projekta i njegovog izbornog programa na prošlim lokalnim izborima za županiju i prošlim parlamentarnim izborima.

Kao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a o tome je i javno progovorio na tiskovnoj konferenciji u stranačkim prostorijama. – Nismo uspjeli završiti ovaj projekt koji sam ja potakao kao saborski zastupnik prije tri godine, jer nismo još ishodili potvrdu glavnog projekta jer smo imali veliki zastoj u Brodsko-posavskoj županiji koja nije na vrijeme promijenila prostorni plan. Sada je završena studija utjecaja na okoliš, u obje županije promijenjeni prostorni planovi za brzu cestu, i imamo obećanje iz Hrvatskih cesta da će se raspisati natječaj za glavni projekt – kaže Lucić koji naglašava da je ta cesta Požeštini potrebna kao brzi izlaz na autocestu koji je nužan za privlačenje investitora i gospodarstvenika. Od Brestovca do autoceste bilo bi samo 15 kilometara sa usponom od dva posto i tunelom od 800 metara kroz Babju Goru.

Iako svjestan teške situacije on smatra da sa projektom treba ići dalje i da se potreban novac može naći, jer svoje izlaze na autocestu dobili su svi gradovi uzduž autocesta, koje su koštale znatno više od ove za koju se procjenjuje da bi koštala od 250-300 milijuna kuna. – SDP sa saborskim zastupnikom Zdravkom Ronkom na čelu želi umanjiti sve ono što je do sada rađeno, sve što je do sada napravljeno i želi reći da niti jedan projekt nije dobar nego samo oni koje oni predlažu. Uvjeravam javnost da je ovo iznimno važan projekt i da bi ga bilo šteta izgubiti, ali sadašnja vlast u gradu Požegi s Ronkom na čelu opstruira sve projekte u gradu Pleternici, pa i ovaj koji je za Požegu od izuzetne važnosti. On spominje cestu preko Vrhovaca prema Lipovcu koja je počela s izgradnjom. Meni je cilj da se izgradi što više cesta na području županije i čestitam na svakom potezu. Smeta me da se gradonačelnik izruguje i sprda s projektom brze ceste koja su vrata Požeške doline – kaže Lucić i smatra da ova cesta prema Lipovcu nije budućnost za Požegu, jer ide kroz Sokolovu ulicu gdje kamioni ne mogu prometovati, ide kroz klanac, preko brda, a kad dođe do autoceste svi pravci su dalje od dosadašnjih izlaza. – Mislim da gradonačelnik Ronko sebi gradi spomenik i izlaz na autocestu koja vodi prema Beogradu. To mu je najkraći put a da ne mora prolaziti kroz Pleternicu – ističe Lucić.