Ponedjeljak, 02 Srpanj 2018 09:31

Među 2.500 članova na akademiji, sportskim igrama i cjelodnevnom druženju sudjelovali i HNS-ovci Požeštine

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

VELIKO OKUPLJANJE ČLANOVA HNS-a NA 12. POLITIČKOJ AKADEMIJI STRANKE -

SVETI MARTIN NA MURI – Već 12. godina održavaju se susreti članova HNS-a stranke liberalnih demokrata iz cijele Hrvatske. Ove godine u poznatim termama Sv. Martin na Muri na 12. Političkoj akademiji okupilo se 2.500 članova HNS-a svih županijskih organizacija. Uz redovan politički rad i obraćanje čelnika stranke ovom zaista respektabilnom skupu održala su se natjecanja iz 19 sportskih disciplina, cjelodnevno druženje uz ručak i popodnevno uživanje u termama. Na ovoj 12. Političkoj akademiji sudjelovao je i jedan autobus članova HNS-a s područja Požeštine, koje je organizirala Marica Vidović iz Kaptola.

„Građani osjećaju da reforme moraju ići brže i u pravu su. Zato smo u HNS-ovim ministarstvima ubacili u petu brzinu i rezultati su vidljivi i mjerljivi. To očekujemo i od ostalih resora koalicijskih partnera. Spremni smo pomoći, no vrijeme je da koalicijski partneri uhvate naš reformski tempo“, poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na 12. susretima Političke akademije HNS-a u Svetom Martinu na Muri.

Predsjednik stranke Vrdoljak istaknuo je da ga posebno veseli simbolika da tradicionalni susreti proeuropskog HNS-a padaju baš na petu obljetnicu ulaska u Europsku uniju. EU je prirodno okruženje za Hrvatsku, ne samo geografski već i civilizacijski i HNS će se suprotstaviti svim populistima opasnih namjera koji govore da EU nije dobro rješenje za Hrvatsku. Domaćin 12. susreta je Međimurje, koje je zahvaljujući HNS-ovom županu Matiji Posavcu jedna od naših najrazvijenih regija, ne samo u Hrvatskoj već i u europskim okvirima. Naime, Financial Times je nedavno svrstao Međimurje među top 10 regija za privlačenje investicija u Europi.

„Imamo jasan zadatak stati u obranu moderne, proeuropske Hrvatske i ako treba odnekud krenuti, onda je to od regija koje su to rekle prije pet godina i danas i sutra će to reći. Zato mi je drago da poruku HNS-a kao proeuropske stranke možemo poslati iz Međimurja: Europa je naš dom, prirodno okruženje i Hrvatska se može najbrže i najkvalitetnije razvijati samo kao dio Europske unije i nama je privilegija biti dio jedne velike zajednice. Hrvatska treba iskoristiti šansu koja je na nama, da unutar unije postanemo bogatija i bolja država. Hrvatska više ne smije birati između lijevog i desnog, Hrvatska sutra mora birati između naprijed i nazad. HNS se više neće opredjeljivati između lijevih i desnih, nego jasno vući naprijed. Svi koji vuku naprijed su naši potencijalni partneri i prijatelji, a svi koji vuku prema nazad imat će protivnike u nama“, poručio je Vrdoljak.

U Svetom Martinu su održane sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora HNS-a, ali i susret dužnosnika stranke i ministara u aktualnoj Vladi RH s predstavnicima medija.

Politička akademija HNS-a na kraju svake akademske godine organizira susrete za sve izabrane predstavnike u jedinicama lokalne samouprave. Ti su susreti prerasli u veliko stranačko okupljanje, rekao je voditelj Političke akademije Boris Blažeković. Prvi susreti održani su 2. srpnja 2006. godine u Topuskom, nakon čega su se četiri puta održali na Bjelolasici, dva puta u Svetom Martinu na Muri, četiri puta u Termama Tuhelj i ove godine ponovo u Svetom Martinu na Muri, gdje se okupilo oko 2500 članica i članova stranke.

„HNS putem seminara i edukacija svoje Akademije ulaže u sebe i svoju budućnost, ulaže u ljude, u svoje polaznike i članove. HNS obrazovanje smatra najvažnijim, jer je ono najveći kapital koji pojedinac može steći i kapital koji mu nitko ne može oduzeti. HNS smatra da je takva vrsta stranačke aktivnosti dokaz političke odgovornosti spram hrvatskih građana“, rekao je Blažeković.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska