Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 30 Svibanj 2018 11:59

Odlukom predsjedništva SDP-a izbačena Tamara Puač, kandidatkinja za predsjednika ŽO SDP-a požeško-slavonskog

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ČEKA SE POTVRDA GLAVNOG ODBORA -

POŽEGA – Kako objavljuje tportal „Zbog nanošenja štete stranci Predsjedništvo SDP-a, odlučilo je iz stranke izbaciti kandidatkinju za šeficu požeško-slavonskog SDP-a Tamaru Puač. Odluka je donesena većinom glasova, no potvrditi je na sljedećoj sjednici, prema Statutu, mora potvrditi i Glavni odbor, što je vrlo izgledno.

Kako je Tamara Puač, inače kandidatkinja za čelno mjesto požeško-slavonskog SDP-a podnijela kaznenu prijavu protiv Bernardića, glavnog tajnika SDP-a Nikše Vukasa, članova stranačke Statutarne komisije te svog protukandidata Mitra Obradovića zbog 'osnovane sumnje da su udruženo i s IMG 7258namjerom krivotvorili isprave i stavili ih u upotrebu kako bi Obradoviću stvorili nepripadajući uvjet za kandidaturu, a s ciljem da ga instaliraju na mjesto predsjednika županijske organizacije.' Puač tvrdi kako je Obradović 5. svibnja 2016. isključen iz SDP-a nakon što je sam potpisao ispisnicu i vratio stranačku iskaznicu, a da ga je 6. svibnja ove godine Statutarna komisija vratila u stranku proglasivši, bez odluke Predsjedništva, da ispisnica ni isključenje više ne važe. Osim toga, Puač kaže da Obradović nema ni potrebnih pet godina staža u stranci da bi se mogao kandidirati jer je u nju primljen 10. lipnja 2013. No tvrdi da je netko u stranačkoj bazi podataka promijenio datum primanja u 2. travnja 2013. kako bi Obradović ipak mogao biti kandidatom za čelno mjesto županijskog SDP-a, navodi tportal.

Na taj način se Predsjedništvo SDP-a ozbiljno uključilo u predizbornu utrku za predsjednika ŽO SDP Požeško-slavonske županije.

Tekst: tportal.hr Foto: arhiva Kronika požeško-slavonska