Ispiši ovu stranicu
Utorak, 06 Ožujak 2018 08:55

Dobili smo novi Županijski odbor od 36 članova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANI IZBORI U POŽEŠKO-SLAVONSKOM HDZ -

POŽEGA – Od 234 delegata općinskih i gradskih Odbora HDZ-a, njih 176 gotovo jednoglasno, uz samo četiri glasa protiv, izabralo je novi Županijski odbor HDZ_a Požeško-slavonske županije. Nakon što su prije osam dana izabrali svog predsjednika, prof. dr. sc. Željka Glavića, sada je kompletirano cijelo rukovodstvo HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji. Ovo su bili izvanredni izbori, koji su uslijedili nakon što je središnjica HDZ-a raspustila ŽO nakon nekih nemilih događaja.

Svoje opširno izvješće o radu, kao povjerenika HDZ-a, u proteklih pet mjeseci podnio je sada aktualni predsjednik Željko Glavić, naglasivši da su poteškoće s kojima su se susreli, zbog čega se središnjica i odlučila na raspuštanje ŽO, sada iza njih. Ponovio je da je taj ŽO napravio na lokalnim izborima 2017. godine najbolji rezultat u državi, osvojivši vlast u svih pet općina, pet gradova i županiji. – Ovaj izvanredan rezultat koji je ostavilo prethodno županijsko vodstvo, nama je samo novi zadatak da to sačuvamo, ne možemo to popraviti, ali možemo pokvariti. Na nama je da taj rezultat koji je impozantan sačuvamo – istakao je Glavić, koji vjeruje da ovaj sastav, ali i svi članovi koje je pozvao da se aktiviraju i pomognu u radu, to može učiniti. Naglasio je da se mora izbjeći i ono što gotovo svi podastiru prema HDZ-u da se kod zapošljavanja ne vodi računa o odličnim učenicima, odličnim studentima, nego se zapošljava i preko reda. To se mora u budućnosti izbjeći, dati šansu mladima i stručnima. Istakao je da će on upravo dati šansu svima mlađima, jer on je svoju karijeru postigao i ne želi praviti novu karijeru, nego će ovdje pokušati najviše biti spona između Zagreba i Županije, te pomoći načelnicima općina i gradonačelnicima gradova da provode svoje projekte, da se pripremaju i na natječajima osvajaju novi projekti.

Predsjednik Glavić smatra da se u ovom vremenu nije nazadovalo, svi projekti se provode, niti jedan nije izgubljen, a cjelokupno ozračje u Županiji ide u pozitivnom smjeru. Novi ljudi u ŽO i predsjedništvu koje će se izabrati na prvom sastanu ŽO HDZ-a sigurno će doprinijeti novom zamahu i napretku. - Siguran sam da mi to možemo i siguran sam da ćemo u tome uspjeti baš kao što sam siguran da će hrvatska vlada uspjeti, bez obzira na brojne prepreke postići ciljeve koje je zacrtala naglasio je predsjednik Glavić.

Skupu se obratio i dosadašnji predsjednik koji je vodio 10 godina HDZ Požeško-slavonske županije, saborski zastupnik Franjo Lucić.

Novi županijski odbor čine: 1. Igor Bajt (Požega), 2. Josip Baltić (Pleternica), 3. Dalibor Bardač (Čaglin), 4. Anamarija Blažević (Pakrac), 5. Kruno Blažević (Pakrac), 6. Vlado Boban (Velika), 7. Anto Brkić (Požega), Josip Budimir (Kutjevo), 9. Luka Čirko (Pleternica), 10. Marko Ćališ (Jakšić), 11. Tomislav Didović (Požega), 11. Tomislav Ećimović (Pleternica), 13. Antun Haramija (Lipik), 14. Davor Huška (Pakrac), 15. Vinko Kasana (Lipik), 16. Slobodan Katunar (Lipik), 17. Ivica Kovačević (Jakšić), 18. Igor Krizmanić (Požega), 19. Pavao Kudrić (Požega), 20. Željko Kurtušić (Požega), 21. Ivica Malnar (Kutjevo), 22. Zdravko Mandić (Brestovac), 23. Nedeljko Marić (Velika), 24. Mato Marinović (Požega), 25. Mile Pavičić (Kaptol), 26. Anto Pavličević (Požega), 27. Ivan Pejnović (Pleternica), 28. Mario Pilon (Požega), 29. Vjekoslav Potočanac, 30. Mario Seleši (Pakrac), 31. Silvija Sertić (Požega), 32. Marijan Širac (Pakrac), 33. Josipa Šojat (Pleternica), 34. Ferdinand Troha (Požega), 35. Kristina Turković ( Požega), 36. Ivan Vukoja (Pleternica).

Galerija slika