Ponedjeljak, 26 Veljača 2018 13:28

Novi predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije prof. dr. sc. Željko Glavić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u -

POŽEGA – Na jučer održanim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, dobili smo novog predsjednika ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije. To je dosadašnji povjerenik HDZ-a, prof. dr. sc. Željko Glavić, koji je funkciju povjerenika dobio nakon raspuštanja županijskog HDZ-a prošle jeseni. Željko Glavić ujedno je bio i jedini IMG 0874kandidat na izborima, a nakon što je dobio jednoglasnu podršku svih članova povjerenstva, te potporu općinskih i gradskih organizacija HDZ-a.

Od ukupno upisanih 7.277 članova HDZ-a koji su birali po sistemu jedan član, jedan glas, na izbore je izašlo 3.566 članova ili 49% upisanih članova HDZ-a. Glasovalo se na deset glasačkih mjesta u sjedištima općina i gradova, ujedno i sjedištima općinskih i gradskih organizacija HDZ-a.

U 19 sati objavljeni su službeni rezultati gdje je od 7.277 članova odnosno glasača izašlo 3 566 što je 49% birača te je na temelju toga prof. dr. Željko Glavić novi predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Požeško slavonske županije.

- Zahvaljujem se predsjedniku i članovima Županijskog povjerenstva, gradonačelnicima, načelnicima i članovima na vrlo profesionalnom i vrlo korektno odrađenom poslu. Ovakva izlaznost i podrška je obveza u budućem radu te ću o tome morati itekako voditi računa. Što se tiče posla dalje, osobno puno puta sam rekao IMG 0898ovu funkciju predsjednika shvaćam kao priliku gdje ću iskustvom i funkcijom pomoći prije svega načelnicima i gradonačelnicima koji obavljaju funkciju na području naše županije kako bi bili što uspješniji u svome radu. Želim pomoći da se što više projekata realizira kako bi se zaustavili negativni trendovi te broj ljudi koji se iseljava – rekao je nakon izbora i primanja čestitki Željko Glavić, te izrazio svoje uvjerenje da se period problema s kojim se suočila stranka nalazi iza njih, a da se sada kreće naprijed.

- HDZ je pobjednička stranka s najboljim izbornim rezultatima u Hrvatskoj i to je velika obveza te ćemo nastaviti u pobjedničkom duhu. S moje strane postoji volja i želja da dam maksimum da se to ostvari – zaključio je novo izabrani predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a Željko Glavić.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: M.M.