Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 01 Veljača 2018 11:27

Na akademiji u kazalištu nisu poštovani zakoni niti institucije RH

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KOORDINACIJA BRANITELJSKIH UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE I GRADA POŽEGE   -

Priopćenje za javnost povodom Svetosavske akademije u požeškom Gradskom kazalištu uputila je i Koordinacije hrvatskih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Požeško-slavonske županije i Grada Požege nakon svog redovitog sastanka. - Dotakli smo se i događaja koji se održao u Gradskom kazalištu Požega, a u organizaciji Pravoslavne crkvene parohije Požega, održavanje svečane akademije povodom svetkovine Sv. Save i 200. godišnjice rođenja pjesnika Petra Preradovića. 

Kao Koordinacija hrvatskih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Požeško-slavonske županije i Grada Požege, ne protivimo se obilježavanju istoga, svaki stanovnik RH kao i svaka manjina u RH ima pravo na štovanje svoje vjere, kulture i slobodnoga izražavanja ali kako se spomenuta akademija odvijala u javnoj ustanovi Gradskoga kazališta Požega, izražavamo svoje nezadovoljstvo i negodovanje što na istoj nije intonirana himna RH niti su bila istaknuta Hrvatska obilježja kao niti obilježja grada Požege  i županije Požeško-slavonske.

Smatramo da ovim činom nisu poštovani zakoni niti institucije RH te iz toga razloga u potpunosti podržavamo sve što je rečeno na tiskovnoj konferencije Udruge Dragovoljaca i veteran Domovinskog rata grada Požege koja je održana na tu temu dana 30. siječnja 2018.g. Budući da su svi državljani Republike Hrvatske dužni poštivati sve njene zakone a cilju nastavka suradnje smatramo da  trebate  prihvatiti činjenicu da kao manjina živite i djelujete i kao vjerska zajednica u RH te da se u RH moraju  poštovati  kako zakoni RH tako Hrvatska obilježja i himna Republike Hrvatske – stoji u priopćenju koje potpisuje Voditelj Koordinacije Anto Pavličević i supotpisuje 14 Udruga članica Koordinacije.