Ispiši ovu stranicu
Utorak, 30 Siječanj 2018 13:02

Crkveni obred obilježavanja svetkovine sv. Save treba biti u crkvi

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

UDVDR GRADA POŽEGE REAGIRAO NA ODRŽAVANJE RELIGIJSKOG OBREDA U GRADSKOM KAZALIŠTU -

POŽEGA – U ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Požege, Krešimir Pavelić, predsjednik ogranka reagirao je tiskovnom konferencijom, na nedavno održavanje Svetosavske akademije u Požegi.

 - Oštro prosvjedujemo i negodujemo zbog načina korištenja Gradskog Kazališta Požega a u svrhu religijskog obreda srpske Pravoslavne crkvene parohije Požega, povodom obilježavanja svetkovine sv. Save. Euharistijska slavlja i crkveni obredi trebaju se održavati u za to predviđenim crkvama i bogomoljama, a ne u gradskom hramu kulture – ističe predsjednik Pavelić, koji navodi da se to nije dogodilo proteklih 83 godine i pita se što se to sada promijenilo. Hoćemo li možda sada saznati gdje su naših 21 nestalih iz logora Bučje i saznati gdje je dr. Šreter, pita.

 - Pjevana je himna sv. Savi. Svi ustaše i stoje u čast himne. Kulturno i pohvalno, ali da li je slučajno zaboravljena hrvatska himna? Gdje je hrvatski stijeg, zastava grada i županije. Za ovu himnu i pod ovim stjegom su poginuli najbolji sinove naše drage nam domovine, a mi koji smo ostali zahvaljujući milosti dragog Boga, na kraju našeg životnog puta i na ispraćaju dobijemo samo himnu i zastavu. Gospodo malo ste pretjerali – zaključuje Pavelić, te pojašnjava da je pod gospodom koju proziva mislio na sve koji su sudjelovali u toj organizaciji i koja su trebala pokazati bar malo poštovanja.